Svet
19 ogledov

"Deset dni smo pili vodo, v kateri je bilo truplo"

Glavnica Gornja Petar Glebov/PIXSELL
V okolici Zagreba so prebivalci kar nekaj dni pili vodo, v kateri je plavalo truplo. To so ugotovili šele potem ko so se pristojni odpravili pogledat, zakaj ima tako čuden okus.

"Deset dni je imela voda čuden vonj in okus. Pred nekaj dnevi je strojnik rekel, da je nekdo zlomil ključavnico na rezervoarju," je za Večernji list nenavadno zgodbo začel predsednik lokalnega vodovoda v Glavnici Gornji v okolici Zagreba, Josip Kašnar.

Ker nihče ni vedel, kaj točno se dogaja z vodnim zajetjem, so se odločili, da gredo pogledat. Ko se je Kašnar spustil v jašek, je začudeno obstal. "Ura je bila pol desetih zjutraj. Povzpeli smo se do vodnega rezervoarja, nato smo dvignili pokrov, jaz pa sem se s svetilko spustil v jašek. Zagledal sem strašen prizor. Na vodi je lebdelo truplo mlajšega moškega," je dejal Kašnar.

Meščani v šoku

Delavci so takoj poklicali policijo, gasilce in predstavnika zavoda za javno varstvo, ki je vzel vzorec, da preveri, ali meščanom, ki so pili kontaminirano vodo, grozi nevarnost. Na kraj je prišla tudi namestnica generalnega tožilca, ki je dejala, da je moški umrl v sumljivih okoliščinah. Pozneje so sporočili, da ni znakov, da je oseba umrla nasilne smrti.  Zaradi odkritja so v vasi še vedno v šoku.

Želijo si pitne vode

"Mrtev moški, ki smo ga našli v rezervoarju, je bil oblečen v vojaška oblačila. Na hrbtu je imel nahrbtnik, poln kamnov, poleg pa smo našli tudi staro zarjavelo puško," je dejal predsednik mestnega odbora. Kdo je skrivnostni moški, še ne vedo.

Kot kaže, pa to tudi ni glavna skrb meščanov. Bolj so zaskrbljeni, ker ne morejo piti vode. Zato prosijo pristojne, da jim, dokler se zajetje ne bo očistilo, omogočijo nadomestni rezervoar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.