Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Deset najpogostejših lepotnih napak

ženska koža lepota Shutterstock
Prepogosto umivanje las in zanemarjanje vratu sta le dve od najpogostejših napak, ki jih delamo ženske.

Če ste, drage ženske, mislile, da je nega vaših las, kože in telesa popolna, pomislite še enkrat. Nova raziskava, ki jo je izvedla spletna stran Hairtrade.com, je pokazala, da devet Britank od desetih priznava, da vsak dan delajo napake pri negi. Med njimi so najpogostejše prepogosto umivanje las, nezadostna nega nohtov, zanemarjanje vratu in neredno čiščenje čopičev za nanašanje ličil.

"Vsak dan sem si umivala lase, dokler mi ni pred nekaj meseci moj frizer rekel, naj neham. Zdaj jih umivam vsak drugi dan. In ne samo zjutraj prihranim čas, moji lasje so videti čudovito," je povedala ena od vprašanih.

Raziskovalci so vprašali ženske, stare med 25 in 40 leti. Njihove najpogostejše napake so naslednje:

Prepogosto umivanje las – če ste mislile, da bo vsakodnevno umivanje dobro vplivalo na lase, predvsem pa, da bodo ves čas čisti, ste se zmotile. Če jih tako pogosto umivate, z las izpirate naravna olja in jim tako naredite več škode kot koristi. Če se le da, si lase umivajte na dva dni, bolje bo celo na tri dni. Lasje bodo videti bolj zdravi, zjutraj pa vam bo ostalo pol ure več za spanje.

Uporabljate preveč balzama – večina uporablja balzam po vseh laseh tako kot šampon. Ker so lasje pri koreninah novejši in bolj zdravi, konice pa starejše, le slednje potrebujejo več nege. Balzam tako nanesite le na konice las.

Ne uporabljate nastavka na sušilniku – sušenje las s sušilnikom za lase močno izsuši lase, še posebej če las pri tem ne zaščitite z nastavkom, ki ublaži dotok vročega zraka.

Čop ves čas na istem mestu – če imate lase spet v čop, in to vedno na istem mestu, lahko nastane večja napetost v laseh, ki sčasoma oslabi lase in korenine.

Pozabite na čiščenje čopičev – to je ena od stvari, ki je nujna, a se je večina žensk vztrajno izogiba. Čiščenje je pomembno že za to, da se barve ne mešajo, predvsem pa zaradi širjenja bakterij. Čopiče očistite enkrat na teden.

Zanemarjanje vratu – del dnevne rutine je tudi čiščenje in nega vratu. Ko čistite obraz, se ne ustavite na bradi, temveč očistite tudi predel vratu vse do dekolteja. Ta predel je še posebej občutljiv, zato je toliko pomembneje, da ga negujete.

Pretirana nega in prekrivanje – na vsaki kremi je napisana uporaba, ki se jo je dobro držati. Če opazite na koži kakšno nepravilnost, je ni treba takoj premazati s kremo, saj se ta na koži zadržuje še več ur. Nikar jih tudi ne skrivajte pod ličili. Včasih mora koža preprosto zadihati.

Puder, preden se krema posuši – ker se mora krema dobro vpiti v kožo, je dobro počakati kakšno minuto ali dve, da se posuši, šele nato nanesite puder. Sicer se ličila razredčijo, videz obraza pa lahko postane progast.

Puljenje obrvi preblizu ogledala – če boste pulile obrvi zelo blizu ogledala, boste bolj pozorne na vsako dlako, namesto da bi bile bolj pozorne na obliko. Rezultat tega je tanka in neravna obrv. Uporabite raje večje ogledalo in opazujte celoten obraz, ne samo obrvi.

Rumeni nohti – če ste velike ljubiteljice lakov ali okraševanja nohtov, tvegate, da boste imele rumene nohte. Stalno lakiranje nohtov lahko spremeni naravno barvo nohtov. Rešitev je v tem, da pred barvnim lakom vedno nanesete osnovni lak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.