Šport
56 ogledov

Deseti pokalni naslov za Celjanke

Athlete Celje ŽKK Athlete Celje
Košarkarice Athleteja Celja so v finalu pokalnega tekmovanja v Slovenskih Konjicah premagale Triglav s 77:49 (22:6, 40:17, 55:31). Za Celjanke je to deseti naslov pokalnih prvakinj, enega več je osvojila Ježica.

Celjanke so finalno tekmo začele odločno in z dobro obrambo na začetku povsem onesposobile triglavanke, ki so v prvi četrtini dosegle vsega šest točk. Na krilih najkoristnejše igralke zaključnega turnirja Eve Lisec (22 točk, 11 skokov, 4 pridobljene žoge), Maje Erkić (12 točk, 5 podaj) in Rebeke Abramovič (16 točk, 5/6 iz igre, 5/5 prosti meti) so že ob koncu 15. minute vodile za 20 točk (28:8), tik pred polčasom s +25 (40:15), v preostanku tekme pa brez težav zadržale svojo prednost.

"Čestitke igralkam in strokovnemu štabu za osvojen naslov. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo. Dekleta so si ta uspeh prigarala skozi celotno tekmo. S tekmo sem zelo zadovoljen," je po tekmi za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije zadovoljno dejal trener Athleteja Damir Grgič.

"Že od začetka smo se nasprotnicam konkretno zoperstavile in pokazale, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Triglavu smo se želele maščevati tudi za lanskoletni poraz v polfinalu. Držale smo se vseh dogovorov in bile osredotočene večji del tekme. Ponosna sem na svoje soigralke!" pa je po tekmi menila Eva Lisec.

Pri Gorenjkah je bila z 11 točkami in 10 skoki najučinkovitejša Maša Piršič. "Iskreno bi čestital ekipi Athleteja Celja za zasluženo osvojeno lovoriko. Mi tokrat nismo bili pravi, verjetno tudi zaradi tega, ker smo se v polfinalu emotivno in fizično izpraznili. Predvsem v obrambi bi morali v finalu igrati bolje in bolj odločno.Nekateri so nas v tej sezoni že postavljali na tretje mesto, a smo že v pokalu pokazali, da se ne damo. Enako želimo dokazati tudi v državnem prvenstvu in se prebiti v finale," je povedal trener Kranjčank Gašper Sluga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.