Svet
17 ogledov

Desetletna deklica žrtev talibanov

Kabul Afganistan napad na gostišče s tujci
1/5
Reuters
Talibanski borci so danes napadli gostišče v Kabulu, kjer običajno bivajo tujci. V zgradbi je izbruhnil spopad, varnostne sile pa so jo obkolile, poročajo tuje tiskovne agencije. Po zadnjih podatkih je napad zahteval dve smrtni žrtvi in štiri ranjene osebe.

Po navedbah policije se je eden od napadalcev razstrelil na vhodu v gostišče, njegovi trije pomagači pa so nato vdrli v zgradbo. Po zadnjih podatkih je v napadu sodelovalo skupno pet napadalcev, ki so jih med štiriurnim streljanjem ubili pripadniki varnostnih sil.

V napadu sta poleg vseh napadalcev umrla 10-letna deklica, ki se je igrala na ulici pred gostiščem, ter moški, ki je sedel v avtu v bližini gostišča. V strelskem obračunu z napadalci so bili ranjeni štirje varnostniki.

Talibani: Gostišče uporabljali kot cerkev

V gostišču v zahodnem predelu Kabula je bilo v času napada po besedah načelnika kabulske policije 20 tujcev, tudi otrok, ki so jih evakuirali. Tujci so po njegovih navedbah Američani, Avstralci in Afričan.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani, ki so sporočili, da so napadli gostišče, ki so ga uporabljali tudi kot cerkev. V gostišču so bili nastanjeni predstavniki ameriške organizacije za odstranjevanje protipehotnih min.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.