Slovenija
18 ogledov

DeSUS: so Erjavcu šteti dnevi?

Karl Erjavec 24-01-12 Boštjan Tacol
Pokrajinski odbor DeSUS-a za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje je pretekli torek sklenil, naj se v najkrajšem možnem času skliče izredni kongres stranke, na katerem bi zamenjali predsednika Karla Erjavca.

Stališča drugih odborov pričakujejo do 6. aprila, za sklic izrednega kongresa pa morajo pobudo podpreti štirje.

Kot je povedal predsednik novomeškega pokrajinskega odbora Jože Jazbec, je predsednik DeSUS-a Erjavec s svojimi dejanji popolnoma izgubil zaupanje članstva, od sveta stranke pa navedeni pokrajinski odbor pričakuje, da bo izredni kongres sklical sam.

V primeru, da svet stranke izrednega kongresa ne bo sklical, v Novem mestu predlagajo, da pokrajinski odbori izrazijo pisno podporo njihovi zahtevi za sklic izrednega kongresa.

Na torkovem sestanku, o katerem so javnost seznanili danes, so obsodili tudi ravnanje poslanca DeSUS-a Ivana Simčiča, je povedal Jazbec.

Odzvali so se na proteste volivcev

Po njegovih besedah so se v pokrajinskem odboru morali odzvati na proteste volivcev in članov stranke. Na njihovem območju je namreč prišlo do večjega osipa članov stranke, v številnih občinskih odborih pa so ostali zgolj njihovi predsedniki. Člani tudi sporočajo, da bodo članstvo obnovili ob zamenjavi predsednika Erjavca, je poudaril.

Erjavcu očitajo neprimerno vedenje ob vstopanju v sedanjo vladno koalicijo in sestavljanju vlade, ravnanje ob aferi poslanca Simčiča in sramotenje volivcev ter sodelovanje pri nameri vlade, da demontira socialno državo, in njenih zamenjavah, izvedenih zgolj na ideološki podlagi, našteva Jazbec.

Zaradi slednjega je po njegovem mnenju kršena tudi koalicijska pogodba. Članstvo je prizadeto in navedenega ne more podpreti, kajti morala nima cene, je še povedal Jazbec.

Komentarjev 11
  • skam 12:07 24.april 2012.

    Nikoli,kjer ga ščiti katoliška cerkev.

  • tralala 17:06 27.marec 2012.

    Slovenci se bomo oddahnili. Bebec, a res misliš, da ima gologlava oseba tvojih mokrih sanj res ambicijo rešiti našo državo? A to misli narediti z lažjo, demagogijo, ponarejanjem in ustvarjanjem izrednih razmer? Morda z izkopavanjem kosti? Morda z brskanjem/''dopolnjevanjem' arhiva? ...prikaži več Al čmo kar po upokojencih in nosečnicah takoj užgat, da se vidi, da se nekej dela?

  • Trsten 16:10 27.marec 2012.

    Bebasti komentatorji: ali se spoh zavedate kaj se bo zgodilo z razpadom vlade?????????????????????