Svet
26 ogledov

Detajli iz hiše groze: Otroci več dni med trupli

Hiša, umor, Avstrija Facebook
V Avstriji odmeva zločin Martine R. Najprej je ubila mamo in brata, otroke je pri življenju pustila še nekaj dni. Obnašala se je kot da se ni pripetilo nič nenavadnega. Pisala je sms sporočila prijateljem, sosedje so povedali, da je na vrata obesila adventni venček.

35-letna mama - pošast Martina R., kot so jo poimenovali avstrijski mediji, je dneve živela med trupli. Na koncu je legla poleg svoje mrtve matere in se ubila. Glede na nove izsledke preiskave je najverjetneje najprej ubila svojo 59-letno mamo Mathilde in brata Petra.

Tri svoje otroke, stare 7, 9 in 10 let je nekaj dni še pustial pri življenju, potem pa je ubila še njih. "Dober dan. Michelle, Fabiana in Sebastiana nekaj dni ne bo v šolo. Umrla jim je babica," je Martina R. javila ravnatelju šole v Schildbergu, kjer so se šolali njeni otroci

Mamo in brata je najverjetneje ubila 20. in 21. novembra; kdaj se je lotila še svojih lastnih otrok, za zdaj še ni znano. Glede na to, da so živeli v veliki hiši, otroci najverjetneje niti niso vedeli, kaj je storila njihova mama, meni policija. Če bi najprej ubila otroke, bi jo njena mama in brat gotovo spraševala, kje so. Žrtve je ubila med spanjem, uporabila je mamino pištolo.

Njen zločin so odkrili komaj 1. decembra, potem ko so iz podjetja, kjer bil zaposlen Martinin brat, poklicali policijo.

"Nismo našli poslovilnega pisma. Ne moremo potrdili niti tega, da je imela psihične težave. Motiv umorov tako ostaja neznan. Menimo, da je veliko vlogo pri tem odigrala mamina bolezen," je komentirala Micaela Obenaus, predstavnica tožilstva v St. Pöltnu. Morilkina mati je bolehala za rakom.

Lahko da je bil razlog tudi v visokem kreditu, ki ga je morilka vzela po propadu svojega zakona. Z denarjem je kupila hišo. S svojim nekdanjim možem, ki živi na Dunaju, je bila v sporu za skrbništvo otrok. Oče je zahteval, da sodišče otroke dodeli njemu. Žal so sodni mlini mleli prepočasi, da bi lahko na ta način rešili življenja treh otrok.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2