Slovenija
30 ogledov

Festival Junij: Deset dni brezplačne kulture na ulici

Kongresni trg Anže Petkovšek
Danes se v Ljubljani šestič začenja festival Junij, kjer si bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali več koncertov ter plesnih, gledaliških in lutkovnih predstav.

Od danes pa do 21. junija bo na ljubljanskem Kongresnem trgu mogoče brezplačno videti več kulturnih dogodkov, od Big Banda RTV Slovenija s solisti (12. junij ob 21. uri), strahosmešnega kabareta za otroke izpod peresa Svetlane Makarovič (20. junij ob 10. uri) pa do koncerta Moveknowledgement (21. junij ob 22.uri).

Dopoldan bodo oder na Kongresnem trgu večinoma zasedale lutkovne predstave Lutkovnega gledališča in Miniteatra. V torek, 16. junija, bo mogoče videti gala orkesterski koncert Akademije za glasbo z vokalnimi in instrumentalnimi solisti, v sredo, 17. junija, pa bo dan posvečen baletu.

Kot pojasnjujejo, na ljubljanski občini je namen Junija predvsem obmogočiti brezplačen obisk kakovostnih kulturnih dogodkov različnim ciljnim skupinam prebivalstva: "Dopoldanske prireditve so namenjene otrokom, popoldnevi bodo v znamenju lahkotnejših glasbenih in plesnih predstav, ob večerih pa si boste lahko ogledali vrhunske kulturne dogodke različnih zvrsti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.