Magazin > Odnosi in prosti čas
517 ogledov

Devet stvari, ki moške prizadenejo

žalosten moški Profimedias
Tudi moški imajo čustva. Ker jih znajo dobro skrivati, se mnoge ženske sploh ne zavedajo, da so jih prizadele.

Predstavljamo vam devet stvari, ki ranijo moški ego.

1. Kritizirate ga pred drugimi. Kritike v javnosti ne bodo prizadele le njegovega ega, ampak ranile tudi njegova čustva. Če vas je na njegovem obnašanju kaj zmotilo, mu to povejte pozneje – na štiri oči.

2. Direktno obtoževanje. Obtožbo obrnite tako, da boste v ospredju vi. Če bi ga na primer radi okarali, da vas ni poklical, mu to lahko poveste takole: "Zelo bi bila vesela, če bi se v prihodnje lahko držal tistega, kar si obljubil.“

3. Posploševanje. Verjamemo, da vedno pozabi spustiti pokrov školjke … Verjamemo tudi, da njegove nogavice vedno pristanejo ob in ne v košu z umazanim perilom … Kljub temu vam polagamo na srce, da se izogibate besedama "nikoli“ in "vedno“, ki ga lahko vznemirijo. Globoko vdihnite in ga vljudno prosite, naj se poboljša. Spet lahko prošnjo obrnete tako, da obtožbe ne bo razumel kot neposredni napad. "Razveselil bi me, če bi nogavice naslednjič vrgel v koš za umazano perilo.“

4. Ne pohvalite ga dovolj pogosto. Moški so kot otroci, ki hrepenijo po pohvalah. Kadar je za vas storil nekaj lepega, pokažite svojo hvaležnost, pa četudi gre za malenkost. Ko bo opazil, da cenite njegov trud, bo dobil nov zagon in vas zagotovo kmalu spet pozitivno presenetil.

5. Ne predstavite ga prijateljem. Na zabavi, kjer nikogar ne pozna, ga najprej vsem predstavite. Če tega ne boste storili, bo dobil občutek, da ni pomemben.

6. Ne upoštevate njegovih želja. Ne glede na to, kako dobro poznate njegove želje in potrebe, se ne vmešavajte v njegov izbor. Naj sam odloči, kaj želi, in ne zavijajte z očmi, ko vam bo povedal, kakšne so njegove želje.

7. Ne sprašujete ga po njegovem mnenju. Vprašajte ga, kaj si o neki stvari misli, a le v primeru, da nameravate njegov nasvet upoštevati. Če ljubi rdečo šminko, jo kdaj pa kdaj le nanesite. V primeru, da sovraži vaše nove hlače, se jim, kadar ste z njim, izogibajte. Tako bo vedel, da cenite njegovo mnenje in da ga spoštujete.

8. Ves čas ga opominjate na napake. Pozabite na slabe stvari, ki jih je naredil in za  katere se vam je že opravičil. Če mu boste ves čas povzročali slabo vest, se v zvezi ne bo počutil dobro.

9. Do njega niste iskreni. Če vas bo ujel na laži, bo to škodilo vaši zvezi, zato je pomembno, da ste do njega iskreni. Tako bo namreč vedel, da vam lahko zaupa in da mu tudi vi popolnoma zaupate.

Komentarjev 1
  • mph 16:34 19.april 2015.

    A ženske pa so imune na to, ali kaj?