Svet
52 ogledov

Devetletna deklica ubila inštruktorja streljanja

deklica, streljanje, inštruktor Youtube
Devetletna deklica je med vadbo na strelišču ubila inštruktorja.

Charles Vacca, 39-letni inštruktor, nekdanji vojak, je deklico učil, kako uporabljati izraelsko brzostrelko, bolj znano kot uzi. Med poskusom streljanja pa je deklica zaradi odsuna izgubila nadzor nad orožjem. Za inštruktorja so bili usodni streli v glavo. 

Deklico sta na strelišče v Arizoni pripeljala starša, ki sta njen trening snemala. Na posnetku je tako vidno, da ji inštruktor daje navodila, kako streljati. Puška je bila očitno nastavljena na avtomatsko. Ko je deklica pritisnila na sprožilec, je izgubila nadzor nad orožjem. 

S spletne strani strelišča, na katerem se je zgodila nesreča, je možno razbrati, da v spremstvu staršev lahko streljajo otroci starejši od osmih let. V 12 letih delovanja naj nikoli ne bi prišlo do kakšnega incidenta. "Ne vemo, kaj se je zgodilo. Naši možje so naučeni, da bdijo nad ljudmi, ko ti streljajo," je pojasnil upravljalec Sam Scarmardo. "Če streljajo desničarji, inštruktor stoji za njegovo desno roko, pripravljen, da umakne orožje. Če je strelec levičar, stoji za njegovo levo roko."

To ni prvi tragičen dogodek na ameriških tleh, v katerega sta bila vpletena otrok in brzostrelka. Pred šestimi leti se je po nesreči z uzijem ustrelil 8-letni deček. 

Komentarjev 6
  • Leon Plemeniti 09:05 28.avgust 2014.

    hehehehehehehehehehehe

  • maresem 08:06 28.avgust 2014.

    ... ker ima bolane starše.

  • slajan 08:00 28.avgust 2014.

    In zakaj sploh 9-letni otrok potrebuje inštrukcije streljanja z brzostrelko?