Magazin
57 ogledov

Dežela jezer in polarnega sija

Finska
1/5
Sanja Despotovic
Finska. V tej raznoliki severnoevropski državi počitnice zagotovo nikoli ne bodo dolgočasne.

Sever. Vznemirljive počitnice, polne dogodivščin, si lahko privoščite tudi jeseni. Dovolj je, da se odpravite na sever Evrope in obiščete Finsko, kjer si boste lahko ogledali fantastične znamenitosti, doživeli zabavne dogodke in spoznali njene samosvoje prebivalce. Iz Ljubljane lahko do Helsinkov in nazaj poletite že za 320 evrov.

Trdnjave in umetniki

Iz Helsinkov se s trajektom zapeljite do morske trdnjave Suomenlinna. Ta je v vseh letnih časih dostopen in vsak pusti prav poseben pečat. Kraj ponuja idilične točke za piknike, čudovit razgled na Baltsko morje in veliko zgodovinskih znamenitosti. Lahko pa ostanete kar v glavnem mestu in obiščete Design District Helsinki, kjer lahko srečate oblikovalce in umetnike, doživite urbano atmosfero ter uživate v razstavah.

Po jezeru z avtomobilom

Poleti se ob polnočnem soncu lahko kopate v enem izmed številnih jezer, pozimi pa jih domačini izkoristijo drugače. Ob primernem vremenu se po zaledenelih jezerih vozijo kar z avtomobili. Čeprav je mraz, vas adrenalin takrat pogreje. Od avgusta do aprila boste v severnem delu Finske lahko priča tudi polarnemu siju.

Finska odprta kuhinja

Sezonske okuse Finske lahko spoznate v eni izmed številnih restavracij ali pa počakate na “ravintolapäivä”, ki je štirikrat na leto. Gre za dogodek, ki začini Helsinke; takrat ljudje odprejo svoje majhne restavracije ter strežejo hrano kjerkoli in kadarkoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.