Šport > Nogomet
66 ogledov

Borussia zasluženo v finale

Hertha Berlin Borussia Dortmund DFB Pokal EPA
V nemškem in francoskem pokalu sta znana finalna para. Borussia je v gosteh z 0:3 ugnala Hertho, v Franciji pa se bo PSG-ju v boju za lovoriko pridružil Marseille.

V Berlinu sta se med seboj v polfinalu pokala pomerila domača Hertha in dortmundska Borussia. Gostje so bili v prvem delu boljši nasprotnik in v 21. minuti po fantastični akciji Henrikha Mkhitaryana na desni strani prišli do vodstva po zaslugi natančnega strela Gonzala Castra z roba kazenskega prostora.

Za domače je imel v drugem delu dve lepi priložnosti Salamon Kalou, a je obakrat le za las zgrešil okvir vrat. Na drugi strani je v 75. minuti Dortmund po napaki domačega branilca Brooksa izvedel odličen protinapad, Shinji Kagawa je prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Marco Reus dokončno razblinil sanje domačih o preboju v finale. Zadnji žebelj v krsto domačih je zabil Mkhitaryan, ki je po podaji Reusa zabil za končnih 0:3.

Na drugi tekmi polfinala sta se včeraj pomerila Bayern in Werder Bremen, domači pa so v finale napredovali z dvema zadetkoma Thomasa Müllerja.

Marseille v polfinalu ugnal Sochaux

V Franciji se je Paris Saint Germainu v finalu pokala pridružil Marseille, ki je na tekmi proti Sochauxu z zadetkom Floriana Thauvina v drugem delu prišel do zmage. Najlepšo priložnost v drugem delu je imel za goste Michy Batshuayi, ko je po predložku z leve ostal sam pred vratarjem domačih, a streljal mimo vrat. Gostje so se v nadaljevanju otresli pritiska domačih in se zasluženo uvrstili v finale pokala.

Parižani so že v torek z zadetkom Zlatana Ibrahimovića ugnali Lorient.

DFB Pokal, polfinale:

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 0:3 (0:1)
Castro 21., Reus 75., Mkhitaryan 83.

Bayern München - Werder Bremen 2:0 (1:0)
Müller 30., 71./11m

Coupe de France, polfinale:

Sochaux - Marseille 0:1 (0:0)
Thauvin 49.

Lorient - Paris Saint-Germain 0:1 (0:0)
Ibrahimović 75.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.