Šport > Nogomet
70 ogledov

Oblakov trener storil veliko neumnost

diego simeone EPA
Trenerju Atlético Madrida grozijo štiri tekme prepovedi zaradi neprimernega vedenja po porazu z Villarrealom.

Atlético Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka je v 34. krogu La Lige doma izgubila z Villarrealom (0:1) in ima na tretjem mestu prvenstvene lestvice, ki prinaša vstopnico za naslednjo sezono Lige prvakov, s tekmo več le tri točke prednosti pred Sevillo.

Varovanci Diega Simeoneja so v zaključku obračuna na Vicente Calderónu lovili izenačujoči zadetek, vendar jih je prehitela piščalka glavnega sodnika Ignacia Iglesiasa.

Ker je pričakoval daljši sodniški dodatek, je argentinski strateg izgubil živce in začel zmerjati člane sodniške ekipe. "Ti si katastrofa. Danes si bil grozen," naj bi zabrusil stranskemu sodniku in pri tem jezno gestikuliral z rokami. 

Na sodnika položil obe roki

V škodo mu govori tudi vsebina zapisnika o tekmi, v katerem je glavni sodnik opozoril na nepravilnosti, zaradi katerih mu grozijo najmanj štiri tekme prepovedi.

"Po koncu tekme se je obrnil proti mojemu pomočniku in nanj položil obe roki ter mu očital, da je bil sodniški dodatek prekratek," je zapisal glavni sodnik.

Po 96. členu pravilnika španske La Lige nihče ne sme "zgrabiti, odriniti ali na kakršenkoli način kazati nasilnega vedenje do članov sodniške ekipe", za kar je predvidena kazen od štiri pa do dvanajst tekem.
 
Atlético obtožbe zanika, zato je disciplinskemu komiteju španske nogometne zveze poslal video dokaz, ki naj bi govoril v prid argentinskemu strategu.

Če bo Simeone kaznovan s štirimi tekmami prepovedi, svoje ekipe ne bo mogel voditi na preostalih tekmah letošnje sezone španskega prvenstva. Do konca so namreč samo še štirje krogi.

Komentarjev 1
  • michonz 11:46 27.april 2017.

    Ž. J. / Madrid - če si že v Madridu bi lahko še kak posnetek zrihtal da vidimo o čem pišeš, a ne Ž.J.direktno iz Madrida?