Šport > Nogomet
25 ogledov

Trener bi kaznoval sodnika, Suárez besnel

diego simeone Profimedias
Barcelona si je v dramatični tekmi na Camp Nouu, ki je postregla s tremi rdečimi kartoni, priigrala nastop v finalu španskega pokala Copa del Rey.

Katalonski nogometni velikan je na povratni polfinalni tekmi španskega kraljevega pokala remiziral z Atlético Madridom (1:1) in si s skupnim izidom 3:2 priigral uvrstitev v finale.

Srečanje na Camp Nouu so krojile sporne sodniške odločitve.

Atlético je začel obetavno z Antoinom Griezmannom in Fernadom Torresom v konici napada, a so priložnosti ostale neizkoriščene, preden je Luis Suárez pred iztekom prvega polčasa poskrbel za vodstvo domače ekipe. 

Po slabi uri igre je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Barçin Sergi Roberto, nato pa je glavni sodnik, ki si po mnenju Diega Simeoneja zasluži kazen, razveljavil legitimen gol Griezmanna, saj naj bi francoski napadalec zadel s pomočjo prepovedanega položaja.

V nadaljevanju je bil izključen Atéticov Yanick Carrasco, strel z bele točke pa je zastreljal Kevin Gameiro. Slednji je tri minute kasneje poskrbel za izenačenje, v zadnji minuti rednega dela pa je po zaslugi drugega rumenega kartona z igrišča odkorakal Suárez.

''Zaslužili smo si finale''

''Rezultat je zavajajoč. Nismo si zaslužili takšnega izida, smo si pa zaslužili uvrstitev v finale, glede na to, kaj smo naredili tekom tekmovanja,'' je povedal trener Barcelone Luis Enrique. ''Premagali smo Hercules, Athletic Club, Real Sociedad in Atlético Madrid. V finalu smo in moramo uživati v tem,'' je dodal Enrique.

Precej slabše je bil po tekmi razpoložen tener gostujoče ekipe Simeone, ki je celo namignil, da bi bilo potrebno glavnega sodnika Jesusa Gila začasno suspendirati. ''El Cholo'' je namreč prepričan, da prav zaradi takšnih odločitev njegova ekipa blesti v evropskih tekmovanjih, slabše predstave pa kaže na domačih zelenicah.

''Jasno je, zakaj imamo boljše možnosti v Ligi prvakov kot v La Ligi ali Copi del Rey. Sodniki lahko naredijo napako. Ko nogometaš naredi napako, je kaznovan, vendar ne vem, ali kaznujejo tudi sodnike. To je nogomet in mi smo plačali davek te odločitve,'' je povedal Simeone.

''Če bi bil navijač Atlética, bi bil ponosen''

''Lahko vam zagotovim, da bi raje igral slabše in se uvrstil v finale. V rezultatskem smislu so bili superiornejši od nas, in to šteje v nogometu. Če bi bil navijač Atlética, bi bil ponosen. Igrali smo z dušo, strastjo in srcem. Čestitke Barceloni, ki se je temu dobro zoperstavila.''

V zaključku tekme si je izključitev prislužil strelec edinega zadetka za Barcelono, ki pa se s sodniško odločitvijo ni strinjal. ''Smejem se drugemu rumenemu kartonu. To ni niti prekršek. Ničesar nisem naredil. Upam, da se bo klub pritožil. Sodnik mi ni obrazložil odločitve, a tega smo že vajeni,'' je povedal Urugvajec, ki v primeru, da bo pritožba zavrnjena, ne bo mogel zaigrati v finalu. Njegovo besno reakcijo si lahko pogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.