Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Dieta, s katero je shujšala Mariah Carey

Mariah Carey Fame Flynet
Pevka Mariah Carey naj bi odvečne kilograme izgubila z vse bolj priljubljeno vijoličasto dieto.

Kot pove že ime, je med dieto dovoljeno jesti le živila vijoličaste barve, in sicer po želji, v neomejenih količinah. Vijoličast krompir, jajčevci, vijoličast paradižnik, vijoličasto korenje, borovnice, grozdje in slive so glavni zavezniki vse bolj priljubljene diete, nad katero se navdušujejo tudi zvezdniki. Odvečnih kilogramov se je po rojstvu dvojčkov z njeno pomočjo rešila tudi Mariah Carey, ki pravi, da tudi zdaj vitko postavo ohranja z vijoličastim režimom prehranjevanja; posvečala naj bi se mu trikrat na teden.

Vijoličasta sadje in zelenjava vsebujeta močan antioksidant antocian, ki ščiti celice in zmanjšuje možnosti za pojav karcinoma, upočasnjuje staranje in zmanjšuje možnosti za pojav srčnih bolezni, dieta pa hkrati obljublja povečanje energije, piše Daily Mail.

Tudi če se za vijoličasto dieto ne odločite, s tako obarvanimi živili vsaj obogatite vsakodnevno prehrano. Slive so na primer polne vitamina C in vlaknin, vijoličast krompir je bogat s kalijem in železom in vsebuje enake antioksidante kot zelje, antioksidantov pa so polne tudi borovnice, ki pomagajo pri težavah z artritisom, izboljšujejo spomin in skrbijo za zdrave oči. Poznate vijoličasto korenje? Pokusite ga, saj je polno antociana in provitamina A, ki skrbi za zdravo raven krvnega sladkorja.

A kljub številnim dobrim učinkom nutricionisti poudarjajo, da z omejevanjem na eno skupino živil telesu ne zagotovimo vseh potrebnih snovi. Če se le da, jejte pisano in raznovrstno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.