Slovenija
459 ogledov

Dimnikarstvo po novem urejeno drugače

Potne stroške lahko dimnikarji zaračunajo le, če najavljenega obiska ne odpovest Žurnal24 main
Poslanci so z 48 glasovi za in 17 proti sprejeli zakon o dimnikarskih storitvah, ki uvaja licenčni sistem opravljanja dimnikarskih storitev in izbiro dimnikarja prepušča uporabnikom.

Spremembe bodo stopile v veljavo s 1. januarjem 2017. Uporabniki bodo imeli do konca junija 2017 čas, da izberejo izvajalca dimnikarskih storitev. Storitve izbranega dimnikarja bodo morali koristiti najmanj 12 mesecev.

Če do konca junija ne bodo izbrali dimnikarja, se bo štelo, da so z izvajalcem zadovoljni in bo to delo opravljali tisti, ki ga je doslej. Po 12 mesecih bodo lahko izbrali novega, če s storitvami izbranega ne bodo zadovoljni. 

Ena licenca za celo državo

Dimnikarji bodo tako morali za opravljanje storitev pridobiti licence, ki jih bodo izdajale upravne enote. Te bodo imele tudi pristojnost licenco odvzeti. Licence bodo veljale za območje celoten države in ne bodo imele časovne omejitve. Zakon bo določal najvišje cene storitev. 

Poleg proste izbire dimnikarja zakon prinaša tudi nadgradnjo evidenc malih kurilnih naprav. Na novo bodo v evidenco vpisani podatki tako o uporabnikih kot izvajalcih in njihovi usposobljenosti ter izpolnjevanju pogojev za pridobitev licence. 

Mogoče vas zanima tudi: 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 2
  • erikkk 19:25 25.oktober 2016.

    mene zanima zakaj sem vsako leto plačeval dimnikarja po 28 € potem pa še stanovanjska mi pred kratkim pošlje dimnikarstvo 8 € ???

  • francl12 19:10 25.oktober 2016.

    sloveniji vlada:- dimnikarska mafija- smetarska mafija- komunalna mafija- zdravstvena mafija- lekarniška mafija- darska - cestarska mafija- elektro mafija- tajkunska mafija - uradniška mafija- občinska mafija- vladna mafija- notarska ...prikaži več mafija- policijska mafija- vojaška mafija- begunska mafija- ciganska mafija- južnjaška mafija- turistična mafija-.......POSLEDICA VSEH ZORAJ NAŠTETIH MAFIJ: - reven slovencelj in bogat cigan