Šport > Nogomet
45 ogledov

Tako želijo Keka odvrniti od cilja

matjaž kek Profimedias
Hrvaški prvak Dinamo Zagreb se je vodilne ekipe prvenstva, ki jo vodi slovenski strokovnjak Matjaž Kek, lotil z miselnimi igricami.

Rijeka ima po 25. odigranih krogih hrvaške 1. HNL štiri točke prednosti pred zagrebškim Dinamom.

Varovanci Matjaža Keka v letošnji sezoni ne poznajo poraza in uspešno korakajo proti prvemu naslovu državnega prvaka.

Prvo mesto prinaša uvrstitev v kvalifiakcije za Ligo prvakov, drugo in tretje pa nastop v Ligi Evropa. Športni direktor Dinama Romeo Jozak je na zadnji tiskovni konferenci poskrbel za provokacijo na račun Kekove ekipe, saj je razkril, da gradbena dela na stadionu Rujevica odražajo nevero Rečanov, da lahko pridejo do naslova in si priigrajo vstopnico med evropsko elito. 

''Mi se posvečamo svojim težavam, seveda pa prisluhnemo, kaj se dogaja pri tekmecih. Po naših informacijah je Rijeka pripravila projektno dokumentacijo za izgradnjo vzhodne tribune na Rujevici, ki bi jo potrebovala za Ligo prvakov. Ste vedeli, da so odstopili od tega projekta? Lahko jim sporočimo, naj ne mečejo denarja skozi okno, saj tribune ne bodo potrebovali, v Ligi Evropa pa lahko igrajo brez nje,'' je povedal Jozak.

''Med prestopnim rokom so bili prepričani v naslov, zdaj pa so zategnili ročno. Videli ste, da jih v zadnjih krogih rešujejo dobre vile z zadetki v zadnji ali predzadnji minuti. Dejstvo, da so opustili gradnjo dela tribune, ki ga ne potrebujejo za tekme Lige Evropa, pove veliko. Pri nas še nikoli nismo imeli boljšega vzdušja. Polni smo samozavesti,'' je dodal športni direktor.

Zagrebčani so nedavno podaljšali pogodbo s prvim strelcem Arbijem Hillelom Soudanijem. ''To je enako, kot če bi Ronaldo podaljšal z Real Madridom. V mesecu in pol smo podpisali 12 profesionalnih pogodb. Ni veliko klubov, ki se lahko pohvalijo s tem,'' se je pohvalil Jozak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.