Šport > Nogomet
15 ogledov

Dinamovci s steklenicami nad ptujske policiste

Bad Blue Boys so v Vidmu poskrbeli za nov škandal. 24sata
Navijaški incidenti so zaznamovali tudi drugo zaporedno pripravljalno tekmo ljubljanske Olimpije s hrvaškim nasprotnikom. Dinamo je zeleno-bele premagal z 2:1, navijači pa so se na Ptuju spopadli s policijo.

Okrog sto privržencev Dinama, zbranih v zloglasni navijaški skupini Bad Blue Boys, se je na Ptuju spopadlo s tamkajšnjimi policisti. Na parkirišču poleg stadiona so hrvaški huligani v pretepu uporabili tudi steklenice in bakle, podatkov o poškodovanih policistih ali navijačih pa še ni.

Incidenti so se zgodili tudi na zadnji tekmi Olimpije proti hrvaški Rijeki, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. V Kranjski Gori so se navijači obeh ekip spopadli še pred prvim sodnikovim žvižgom, čeprav so pripadniki reške Armade pozneje zatrjevali, da so jih na počivališču napadle Delije, privrženci Crvene zvezde

Dinamo, ki se na novo sezono pripravlja v Sloveniji, je na torkovi prijateljski tekmi na Ptuju sicer premagal Olimpijo z 2:1. Modri so povedli v 29. minuti prvega polčasa, ko je najboljši posameznik tekme Junior zabil po akciji Sammirja in Luisa Ibañeza.

Olimpijo je v igri držal razpoloženi vratar Aleksander Šeliga, drugouvrščeni ekipi slovenskega prvenstva pa je uspelo izenačiti slabih 20 minut pred koncem tekme, ko je mrežo po podaji s prostega strela zatresel mladi Andraž Šporar. Zmago Dinamu je po izborjeni enajstmetrovki prinesel visoki napadalec Ivan Krstanović.

Komentarjev 1
  • Slovenian Nation 23:23 26.junij 2013.

    http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Navijaci-Olimpije-u-Kranjskoj-Gori-napali-pripadnike-Armade