Slovenija
59 ogledov

Direktor noče biti, umika se še ne

slovenija 20.08.13, Plecnikov stadion, stadion, Bezigrad, odkrita streha zaradi Anže Petkovšek
Plečnikov stadion. Pečečnik ne bo več vodil družbe BŠP; da bo prenovil stadion, verjame vse manj.

Joc Pečečnik je pojasnil, da se na svojo željo umika z mesta direktorja družbe Bežigrajski športni park (BŠP), ker ima veliko poslovnih obveznosti v ZDA, kjer preživi večino leta, "družba BŠP pa zahteva navzočnost v Sloveniji". Spomnimo, BŠP je ustanovil z Mestno občino Ljubljana (MOL) in Olimpijskim komitejem Slovenije, da bi prenovil Plečnikov stadion.

Ali odstop pomeni, da ne verjame več v uresničitev projekta? "Vse manj verjamem vanjo, saj okolje v Sloveniji ni naklonjeno investicijam. Vsekakor to ne pomeni, da se bom umaknil. Projekt bom ohranjal na cevkah, dokler se razmere ne popravijo," je odgovoril in dodal, da država, v kateri imajo civilne iniciative tako moč v upravnih postopkih kot v tem primeru in v kateri le govorijo o naložbah, ne bo mogla dolgo funkcionirati: "Kdo bo prišel investirat v državo, v kateri domače podjetje, ki investira v javni prostor, na gradbeno dovoljenje čaka sedem let?"

Morda v začasno uporabo

Na mestu direktorja ga bo najverjetneje zamenjala sodelavka Maja Štefula, ki se s tem projektom ukvarja že štiri leta. O njenem imenovanju bodo glasovali na skupščini BŠP 14. novembra, na kateri se bodo po njenih besedah tudi dogovorili, česa se bodo najprej lotili.

Streho, ki jo je razkrilo avgustovsko neurje, bodo popravili v najkrajšem možnem času, je napovedal Pečečnik, čeprav je "naš denar namenjen projektu prenove, ne pa vlaganju v trenutno stanje, ki se bo tako ali tako porušilo ali prenovilo". Kot je dejal, se kljub opravljeni analizi še niso odločili, ali bodo stadion uredili za začasno uporabo: "Verjetno se bomo odločili, da ga začasno spravimo v funkcijo za nekatere cenejše in masovne dogodke."

Stanovalci Fondovih blokov, ki nasprotujejo Pečečnikovi prenovi, pa so včeraj MOL predlagali, naj zahteva, da se stadion za Bežigradom obnovi v prvotni podobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.