Slovenija
155 ogledov

Direktor Nove24TV le razkril, za koliko delnic so prodali

NOVA 24 TV Saša Despot
Čeprav so pri Novi24TV najprej skrivali, koliko delnic so prodali, pa je izvršni direktor podjetja Andrej Kregar v sporočilu za javnost le pojasnil, da so zbrali več kot milijon evrov.

Na naša vprašanja, o številu prodanih delnic na Novi24TV najprej niso želeli odgovoriti, zdaj pa je izvršni direktor novega medijskega podjetja Andrej Kregar v sporočilu za javnost zapisal, da se je za nakup delnic odločilo več kot 2.000 delničarjev in donatorjev. Tako naj bi zbrali več kot milijon evrov.

Obetali so si tri milijone

A čeprav je Kregar ob tem zapisal, da so s prodajo zadovoljni, so glede na zbrani znesek prodali le dobro tretjino delnic.

Za dokapitalizacijo nove televizije pa je bilo na razpolago 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov. "To pomeni, da bi pred zagonom televizije v najboljšem primeru lahko zbrali tri milijone evrov," je na oktobrski novinarski konferenci, ob predstavitvi  projekta povedal predsednik upravnega odbora Nove24TV Aleš Hojs.

Kdaj bodo začeli?

Čeprav so vodilni nove televizijske ekipe napovedovali, da bodo začeli oddajati že decembra, pa zdaj o začetku molčijo. Kregar je v sporočilu za javnost sicer zapisal, da zbrana sredstva zadoščajo za izvedbo zastavljenega projekta v načrtovanem časovnem in vsebinskem okvirju.

Komentarjev 21
  • Dolfi 18:52 06.december 2015.

    O ljuba UDBA vrni se!!!

  • Dolfi 18:50 06.december 2015.

    Mogoče je to ruski kapital?

  • Dolfi 18:49 06.december 2015.

    Mafije pa res nikoli ne zmanjka!