Slovenija
62 ogledov

Direktor oškodoval okrog tristo delavcev

Varnostnik Shutterstock
Direktor ovaden, ker je podjetje, neuradno gre za Varnost Koper, namerno spravil v stečaj.

V primorskem podjetju za varovanje je direktor podjetje namerno spravil v stečaj in tako za tri milijone oškodoval 372 upnikov, večinoma delavcev, je v preiskavi ugotovila policija in ga ovadila zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev in povzročitve stečaja z goljufivim ali nevestnim poslovanjem. Za prvo dejanje mu grozijo do tri leta zapora, za drugo pa do osem let zapora. 

Direktor podjetje je "ob pomoči in napeljevanju večinskega lastnika družbe ter direktorja ene od varnostnih družb iz Ljubljane, samovoljno in na nezakonit način, v nasprotju z določili Zakona o delovnih razmerjih in pogodb o zaposlitvi, znižal plače delavcem ter s tem storil kaznivo dejanje kršitve temeljnih pravic delavcev," so ugotovili kriminalisti. Po neuradnih informacijah gre za podjetje Varnost Koper. 

Ker direktor »naklepno ni ravnal kot vesten in pošten gospodarstvenik, je povzročil prezadolženost te družbe in je zaradi te ga prišlo do stečaja. To je storil z odkupom terjatev, za katere je bilo že vnaprej znano, da ne bodo plačane, s preplačevanjem administrativnih in računovodskih storitev družbe ter s prenosom dejavnosti oz. poslovnih strank in zaposlenih na drugo družbo z enako dejavnostjo,« so sporočili policisti. 

Domnevne nezakonistosti so se dogajale v letih 2011 do 2013. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Ferluci 13:25 13.november 2016.

    Teh tristo varnostnikov bo pa že spravilo svojega šefa v red, a ne? Če ne, niso vredn svojega poklica!

  • Avatar Leon
    Leon 19:28 11.november 2016.

    Mariborčana ukradla salami in s pestmi grozila varnostniku...............to je kriminalno dejanje in za to jima grozi 50 let6 temne ječe ! Kaj si pa mislita zločinca ! http://mariborinfo.com/novica/kronika/mariborcana-ukradla-salami-in-s-pestmi-grozila-varnostniku/126703

  • Avatar Leon
    Leon 19:25 11.november 2016.

    Direktor podjetje je "ob pomoči in napeljevanju večinskega lastnika družbe ter direktorja ene od varnostnih družb iz Ljubljane, samovoljno in na nezakonit način, v nasprotju z določili Zakona o delovnih razmerjih in pogodb o zaposlitvi, znižal plače delavcem ter s ...prikaži več tem storil kaznivo dejanje kršitve temeljnih pravic delavcev," so ugotovili kriminalisti. Po neuradnih informacijah gre za podjetje Varnost Koper. ..........................HALO ! Počasi gospodje kriminalisti ! Tako to ne gre ! Zaradi takšnih izjav ste lahko kazensko ovadeni in brez službe ! Ne pozabite to je JEBOVLJE !