Slovenija
32 ogledov

Direktor Term Olimia kandidat za ministra

Zdenko Počivalšek mediaspeed
Predsednik vlade Miro Cerar za kandidata za gospodarskega ministra predlaga direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška. Kandidaturo bo v državni zbor vložil še danes ali najpozneje jutri.

Zdravko Počivalšek je potrdil, da je dal soglasje h kandidaturi. O mestu gospodarskega ministra se je pogovarjal tako s predstavnikom premierovega kabineta in Mirom Cerarjem osebno. 

Cerar je pojasnil, da je opravil razgovore z več kandidati za gospodarskega ministra, a je bil Počivalšek eden od favoritov, ki pa je potreboval nekoliko več časa za sprejem odločitve.

Cerar je tako spomnil, da Počivalšek uspešno vodi zelo ugledno in pomembno podjetje ter da ni želel sprejeti odločitve za kandidaturo na hitro ter podjetja prepustiti v negotovosti. Zato mu je moral dati čas, da vse to izpelje, je pojasnil predsednik vlade.

"Zdaj se pripravljam na zaslišanje v parlamentu, to bo predvidoma sredi prihodnjega tedna. Če ga bom uspešno prestal, pa naj bi bil konec prihodnjega tedna imenovan," je ob tem povedal Počivalšek.

Gospodarstveniki s kandidatom zadovoljni

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), pa tudi v Združenju Manager so pozdravili izbor kandidata za novega gospodarskega ministra. Kot so poudarili, ima Počivalšek veliko izkušenj v gospodarstvu, v Termah Olimia pa se lahko pohvali tudi z dobrimi poslovnimi rezultati.

"Zdravko Počivalšek ima kot gospodarstvenik dolgoletne izkušnje na vodstvenih položajih, sedaj že 15 let uspešno vodi Terme Olimia," so sporočili iz GZS in dodali: "Verjamemo, da ima vse lastnosti za uspešno delo v funkciji novega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, in se veselimo sodelovanja pri pripravi konkretnih ukrepov za ponovni dvig konkurenčnosti gospodarstva, spodbujanje zdrave gospodarske rasti, prestrukturiranje prezadolženega dela gospodarstva in kreiranje novih delovnih mest."

Združenje manager: Minister mora razumeti gospodarstvo

Tudi izvršna direktorica Združenja Manager Sonja Šmuc je izpostavila, da ima Počivalšek dolgoletne menedžerske izkušnje in v turizmu dosega zelo dobre rezultate. "Ukvarja se s poslom, ki ga dobro vodi, in pušča sled tako v turizmu kot v stroki menedžmenta," je ocenila.

Šmučeva sicer poudarja, da mora imeti gospodarski minister pred očmi predvsem dejstvo, da je glavni zagovornik konkurenčnosti gospodarstva, s tem pa tudi zagotavljanja čim višje stopnje kakovosti življenja v državi. "Dobro mora razumeti gospodarstvo, delovati mora v njegovo dobro in zagovarjati ukrepe, ki gospodarstvu omogočajo, da je uspešnejše, s tem pa se posledično polni tudi proračun," je izpostavila.

Komentarjev 6
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:43 27.november 2014.

    zame je pa tisti ki je pošten in dela z svojimi delavci tako kot mora biti,da je odnos dober in plača,so tudi taki ki so zrastli z nule pa ravno tako delavci trpijo

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:41 27.november 2014.

    srčno upam da bo to res kar si napisal limonjad

  • marko 21:39 26.november 2014.

    Zame je direktor oseba ki je naredila svojo firmo iz nule in je uspešna tak direktor kot je on in direktor jame batagel so nastavljeni od rdečih in jim firma sama prinaša denar brez truda,batagel mora futrat vse komunajzarje poprek ...prikaži več za to uslugico...samo pravi delajo za sebe in se ne bodo prijavili za mafijo