Slovenija
44 ogledov

Direktor Teša Matjaž Eberlinc prejel grozilno pismo

slovenija 19.08.11. tes, termoelektrarna sostanj, foto: gregor katic Gregor Katič
Zaradi grozilnega pisma direktor Matjaž Eberlinc odpovedal novinarsko konferenco. Pozneje se je izkazalo, da je šlo le za lažen preplah.

Eberlinc je prejel grozilno pismo s prahom belo-zelene barve. Po prvih analizah, ki so jih opravili, prah ni nevaren zdravju ljudi, zato so lahko zaposleni in novinarji, ki so prišli na pozneje odpovedano novinarsko konferenco, ob 15.45 zapustili prostore upravne stavbe termoelektrarne.

"Spremembe, ki se dogajajo v poslovanju družbe in vplivajo tudi na lokalno skupnost, so verjetno botrovale temu, da se je nekdo odločil opozoriti na problematiko na sicer nenavaden način, ki zagotovo ne pripomore k normalnemu poslovanju in reševanju odprtih vprašanj, ki so bila, so in bodo, ne glede na to, kdo družbo vodi," je ob tem dejal direktor Teša, Matjaž Eberlinc.

Na novinarski konferenci bi morali spregovoriti o polletnem poslovanju družbe in načrtih. Po novih načrtih jo bodo pripravili prihodnjo sredo ob 11. uri.

Vodja operacije Boris Brinovšek iz Prostovoljnega gasilskega društva Velenje je v izjavi za medije ocenil, da so operacijo uspešno končali, saj so bili za tovrstne primere ustrezno usposobljeni in opremljeni. Že pred dvema letoma so namreč imeli podoben primer v Šentilju.

V Tešu ostalo zaprtih 40 zaposlenih

V upravni zgradbi Teša je od skoraj 11. ure pa do 15.45 ure ostalo zaprtih okrog 40 zaposlenih v elektrarni, pet novinarjev iz različnih medijskih hiš ter tiskovna predstavnica Premogovnika Velenje. V tretje nadstropje zgradbe, v katerem se nahaja uprava Teša, pa je bil vstop prepovedan.

Ker je policija zavarovala kraj dogodka, nihče ni smel priti ali oditi iz stavbe. Vsem, ki so ostali v stavbi, je vodstvo Teša zagotovilo kosilo in osvežilno pijačo, v okrnjeni obliki so bile na voljo tudi mobilne povezave. Drugih ukrepov med karanteno pa ni bilo.

Ob prihodu novinarjev na današnjo konferenco predvideno ob enajstih, je tehnični direktor Teša Branko Debeljak  pojasnil, da novinarsko konferenco odpovedujejo zaradi izrednih razmer. V podjetju so namreč  s pošto prejeli pošiljko sumljive vsebine, ki se mora, kot je dejal, obravnavati po predpisih.

Pošiljka je bila vročena Eberlincu, zato je vil vstop v tretje nadstropje poslovne stavbe, kjer ima uprava pisarne, blokiran, Eberlinc pa zadržan v svoji pisarni.

 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 02:26 05.avgust 2015.

    metelkova zakon ejga ane

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:58 04.avgust 2015.

    Beli prah...še vedno....http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/125233/pisma-z-belim-prahom