Šport
17 ogledov

Yates najmočnejši, Roglič skupno šesti

Simon Yates po Romandiji EPA
Kolesarji na dirki po Romandiji so opravili četrto, kraljevsko etapo v skupni dolžini 163,5 kilometra.

Na preizkušnji med krajema Domdidier in Leysin je bil pred jutrišnjo zadnjo etapo najhitrejši Britanec Simon Yates (Orica-Scott), ki je s tem prevzel tudi skupno vodstvo. Primož Roglič je bil danes enajsti, skupno je nazadoval na šesto mesto.

Pred kolesarji je bila danes zahtevna preizkušnja, čakali so jih kar štirje vzponi preko 1200 metrov nadmorske višine. Po štirih urah in desetih minutah je bil najhitrejši na cilju Yates, ki je Avstralca Richieja Porta (BMC) ugnal v zaključnem sprintu. Tretjeuvrščeni Nemec Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) je zaostal 30 sekund, Roglič (LottoNl-Jumbo) na enajstem mestu pa 52.

Yates ima zdaj pred nedeljsko zadnjo etapo, posamično vožnjo na čas, 18 kilometrov dolgim kronometrom v Lozani, 19 sekund prednosti pred Portejem. Roglič je zdrsnil na šesto mesto, za Britancem zaostaja 53 sekund.

Na dirki poleg Rogliča nastopajo še trije Slovenci. Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 32., skupno je 30., za vodilnim zaostaja poldrugo minuto. Jani Brajkovič (Bahrain Merida) je bil 53., skupno je prav tako 53. (+4:35), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) pa 90., skupno je 86. (+21:23).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.