Šport > Moto športi
17 ogledov

Dirkača preganja občutek krivde

sage karam justin wilson Youtube
Prvič po smrti dirkaškega kolega je s predstavniki sedme sile spregovoril Sage Karam, čigar nesreča na dirkališču v Poconi je bila usodna za Justina Wilsona.

Sage Karam se je zavrtel na dirki serije IndyCar in treščil v zaščitno ogrado, pri čemer so se po stezi razleteli številni ostanki njegovega dirkalnika.
Skozi razbitine je ob nepravem trenutku zapeljal Justin Wilson, ki mu je v glavo priletel del dirkalnika in mu povzročil hude poškodbe glave. Dirkač je dan po nesreči umrl.

Karam, 20-letnik iz Pensilvanije, kjer je potekala tragična dirka, je v prvem pogovoru z mediji razkril, da se težko prebija skozi noči. ''Zame je najtežje ponoči, ko si sam in razmišljaš o stvareh,'' je povedal Karam in dodal: ''Trudim se, da bi čim manj časa preživel sam, saj takrat začnem misliti na to''

''Ko ponoči gledaš v strop in razmišljaš 'kaj če?', 'kaj če se ne bi zavrtel?'... to je najtežje,'' je povedal 20-letnik, ki je v nesreči utrpel blažjo poškodbo stopala.

Na vprašanje, ali se je pogovarjal z ženo tragično preminulega dirkača, je odvrnil: ''Pogovorila se bova, ko bo primeren čas za to. V bolnišnici sem se pogovarjal z Wilsonovim bratom Stefanom. Stal mi je ob strani, jaz pa njemu.''

Karama ne tolaži dejstvo, da je šlo pri nesreči za splet nenavadnih okoliščin. ''V tem ni tolažbe, a nesreča je bila zares čudna. Upam, da bomo skupaj z njegovo družino to lahko prebrodili,'' je dodal dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.