Šport
20 ogledov

Divjaki znižali vodstvo Chicaga

minnesota wild Reuters
Ponoči sta bili na sporedu dve tekmi drugega dela končnice. Minnesota Wild je s 4:0 ugnala Chicago Blackhawks in izid v zmagah znižala na 1:2, Montreal Canadiens pa so s 4:2 odpravili Boston Bruins in vodijo z 2:1 v zmagah.

V Minneapolisu se je vse, kar se tiče golov, odvilo v zadnji tretjini, ko so za domače zadeli Erik Haula, Zach Parise in dvakrat Mikael Granlund, na koncu na prazen nasprotni gol.

"Tako se igrajo tekme končnice. Ne smejo se delati napake v obrambi, mi jih danes nismo, zato tak rezultat. Naša igra v obrambi je bila res odlična in jo moramo na naslednjih tekmah ponoviti," je bil po tekmi zadovoljen domači vratar Ilja Brizgalov, ki ni imel veliko dela; obranil je 19 strelov. Tudi njegovi soigralci v napadu niso prihajali do strelov, saj so imeli še en poskus manj, a so vseeno dosegli štiri gole. "Prvi nam je odprl pot do zmage. V takih tekmah je zelo pomembno, da zadeneš prvi," je dejal strelski junak domače ekipe Granlund.

Subban v zgodovino, a ostaja skromen


V Montrealu so gostitelji po golih Tomaša Plekaneca, P. K. Subbana in Dala Weiseja po 34 minutah vodili s 3:0. Patrice Bergeron in Jarome Ingla, slednji je zadel v 58. minuti, sta Bostonu vrnila upanje. Tega je bilo konec tri sekunde pred koncem, gostje so zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, za Montreal pa je zadel Lars Eller.

Zgodovino pri Montrealu piše predvsem Subban, najboljši branilec lanske sezone v ligi. V letošnji končnici je zbral 11 točk, tokrat je prispeval gol in podajo, to pa je bila tudi že tretja tekma zapored in peta v končnici, v kateri je vpisal več kot točko, kar je v zgodovini lige uspelo le še dvema igralcema tega kluba, in sicer Larryju Robinsonu (1978, 1987) in J. C. Tremblayju (1971).

"Nisem poznal tega podatka. A niti ni pomemben, pomembno je, da spet vodimo. Dobil sem mikrofone pred usta, a preprosto so za naše dobre igre zaslužni tudi drugi igralci," ostaja skromen 24-letni Subban, najučinkovitejši branilec letošnje končnice.

Liga NHL, končnica (2. krog):

Vzhod:
Montreal Canadiens : Boston Bruins 4:2  /2:1/

Zahod:
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 4:0  /1:2/

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 1
  • jojo15 18:31 12.maj 2014.

    Fantje in dekleta!! Ena super igra za krajšanje časa!! :))Pridite in dokažite, da ste tudi vi slovenski orli! :)http://s1.skijumpmania.com/r35693