Šport
37 ogledov

Đoković zaradi pritiska med budiste

Novak Djoković. Reuters
Novak Đoković med teniškim turnirjem v Wimbledonu redno zahaja v budistični tempelj, kjer išče mir pred pritiskom, ki ga čuti po hitrem izpadu Rogerja Federerja in Rafaela Nadala iz turnirja.

Letošnji Wimbledon je zaradi spolzke trave, na kateri so se poškodovali številni igralci, in hitrega izpada glavnih favoritov eden od najbolj posebnih v njegovi zgodovini.

Čeprav Roger Federer in Rafael Nadal nista več v konkurenci, pa pritisk na favoritih, med katerimi je Novak Đoković, ki je zmago na sveti travi slavil leta 2011, ni nič manjši.

"Čutim velik pritisk in stres," je dejal Srb, ki se je zaradi tega začel zatekati v budistični center v Londonu, kjer išče mir in polni baterije za svoje naslednje dvoboje.

"O tem ne bi preveč govoril, saj gre za osebno zadevo. Lahko povem le, da me okolje v budističnem centru pomirja," je novinarjem o obiskovanju budističnega centra dejal Đoković, ki se je predvsem v prvem nizu drugega kola proti 156. igralcu sveta, Američanu Bobbyju Reynoldsu, moral krepko potruditi za zmago.

"Veliko čudnih stvari se dogaja v Wimbledonu letos. To, da so izpadli favoriti za končno zmago, je razlog več, zakaj se ne sme nikogar podcenjevati," zaključuje najboljši z lestvice ATP, ki se bo v tretjem kolu pomeril proti zmagovalcu dvoboja med Francozom Jérémyjem Chardyjem in Nemcem Jan-Lennardom Struffom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.