Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Dlačice se vračajo v modo

Suraya. "Natural Beauty” raziskava (2011).
1/13
Ben Hopper
Britanski fotograf Ben Hopper je pred sedmimi leti začel projekt Natural Beauty (Naravna lepota, o. p.), s katerim napoveduje protest proti idealom, ki jih narekujeta modna in lepotna industrija.

Projekt je luč sveta ugledal pred kratkim, ko je Hopper svoje fotografije objavil v spletnem časopisu The Huffington Post.

Nesprejemljive dlačice

Hopper je za svoj projekt fotografiral izbrane manekenke, igralke, oblikovalke in nekaj prijateljic, na vsaki fotografiji pa se je trudil ovekovečiti naravno lepoto vsakega modela posebej, pri čemer je velik del pozornosti namenil kosmatim pazduham. Dlačice je izpostavil zato, ker naj ne bi bile sprejemljive. "Z leti, ko sem zasebno in poslovno dozoreval, sem spoznal, da so dlačice nekaj povsem naravnega in lepega," je za omenjeni časopis izjavil fotograf. "Treba se je zavedati, da je lepota zelo subjektivna in da jo treba gledati skozi oči posameznika, ne pa skozi oči modne in lepotne industrije."

Lepota je subjektivna

"Projekt sem začel, ker sem želel pokazati, kakšna je razlika med lepoto, ki jo narekujejo mediji, in nekonvencionalno, pravo lepoto. Verjamem, da bodo fotografije pri številnih izzvale gnus," je dejal Hopper. Čeprav teži k temu, da bi se lepotni ideali spremenili, njegov namen ni narekovati, kaj je lepo in kaj ne. "Ne želim, da bi se vse ženske nehale briti, ampak le, da bi imele možnost, da si pustijo rasti dlačice, če si to želijo, brez pomisleka, da se bodo komu gnusile," je dejal fotograf in dodal, da se je ena od manekenk kmalu po začetku projekta odločila, da tega ne bo nadaljevala, ker so se ji dlačice zagabile.

Komentarjev 5
  • 4krogci 14:50 27.april 2014.

    brez skrbi to že sedaj prakticirajo in mislijo da če se polijejo z parfumom je stvar rešena ;)

  • depresija 21:59 26.april 2014.

    Neandertalke..

  • mph 21:58 26.april 2014.

    Skladno s tem predvidevam, da je dovolj 1x mesečno tuširanje, pa bo res vse naravno, kot je bilo pred stoletji in nazaj. :-)