Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Do smrti zbil pešca in skril avto

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
32-letnik, ki je včeraj ponoči zbil pešca in odpeljal s kraja dogodka, je vozil pod vplivom alkohola. V času nesreče sta bila z njim v vozilu dva sopotnika. Avtomobil je skril.

S Policijske uprave Celje so sporočili več podrobnosti o prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj nekaj pred 4. uro zunaj naselja Brode in v kateri je umrl 18-letni pešec.

Povzročitelj nesreče je bil 32-letnik z območja Polzele. "Ko je pripeljal zunaj naselja Brode do mostu čez potok Bolska, je s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je hodil v isti smeri ob desnem robu neosvetljenega vozišča. Za njim je pripeljal 39-letni romunski voznik tovornega vozila, ki kljub umikanju v levo ni mogel preprečiti trčenja in je s prednjim desnim kolesom tovornega vozila zapeljal čez pešca, ki je obležal na vozišču. Voznik osebnega avtomobila je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče, brez da bi poškodovanemu nudil kakršnokoli pomoč. Po približno enem kilometru je voznik z vozilom trčil še v cestno signalizacijo in ravno tako kraj trčenja zapustil," so zapisali na policiji.

Našli so ga dopoldne

Voznik, s katerim sta bila v času nesreče v vozilu dva sopotnika, je avtomobil odpeljal v kraj, kjer živi, vendar ne na naslov bivanja. Sam je odšel v Letuš, kjer so ga policisti dopoldne izsledili in pridržali. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom je pokazal prisotnost alkohola, preiskovalna sodnica pa je zanj odredila še strokovni pregled.


Komentarjev 1
  • mima-šiš 17:50 14.april 2014.

    Zakaj pa tista dva sopotnika nista v priporu? Odrekla sta pomoč človekuki je zato umrl. Prav tako nista poskušala preprečiti pobega voznika, nista niti poklicala rešilca niti policije, na koncu pa tudi nista prijavila povzročitelja. Sodil bi jima za pomoč ...prikaži več pri storitvi kaznivega dejanja.