Slovenija
35 ogledov

Spomladansko vreme le do srede

Pomlad Shutterstock
Do srede bo še sončno. Temperature se bodo dvignile do 15 stopinj Celzija. Nato prihaja nestabilno vreme z dežjem.

Vse do sredine tedna nas bo razveseljevalo sonce. Danes in jutri bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od –8 do –2, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od 7 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Podobno vreme bo tudi v torek. Zjutraj bo hladno in ponekod megleno, popoldne bo začel pihati jugozahodnik.

Najtopleje bo jutri, ko se bo veter povsem umiril. "Veter, ki je pihal v soboto, se bo danes čez dan umiril. V notranjosti države ga ne bo, medtem ko ob morju lahko še piha šibka burja," je za zurnal24.si dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Jure Cedilnik.

V sredo se bo pooblačilo

Poslabšanje se nam obeta v sredo. V vzhodnih krajih bo še večinoma sončno, pihal bo jugozahodnik. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo, pogosteje v hribovitih krajih zahodne Slovenije.

"V noči na četrtek nas bo prečkala fronta, ki bo po vsej verjetnosti prinesla dež. Za zdaj ni videti, da bi snežilo. Podobno vreme bo tudi prihodnji konec tedna, precej nestabilno in deževno. Bodo pa jutra zaradi oblačnega vremena toplejša. Temperature bodo zjutraj nad ničlo, na kar bo vplival tudi jugozahodnik. Čez dan pa se bo ogrelo od pet do deset stopinj," nam je še povedal Cedilnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.