Šport
113 ogledov

Do velikega dvoboja bo le prišlo

conor mcgregor nate diaz Youtube
Doslej še nepremagani boksarski šampion Floyd Mayweather mlajši je sporočil, da se bo po dveh letih vrnil iz športne upokojitve in sprejel izziv irskega prvaka v borilnih veščinah MMA Conorja McGregorja. Tekmeca naj bi za dvoboj vsak prejela po okoli sto milijonov dolarjev, danes poroča francoski časnik L'Equipe.

O dvoboju so se pogajali vse leto, oba vpletena pa sta med oboževalci še podpihovala napetost. Te je zdaj konec: tako imenovani "super pretep" bo 26. avgusta v Las Vegasu.

Štiridesetletni Floyd Mayweather, ki ima na svojem kontu 49 zmag in je brez poraza, bo v boksarski ring stopil prvič po skoraj dveh letih, da se bo pomeril z McGregorjem, ki bo naslednji mesec dopolnil 29 let.

"URADNO JE!!!" je Mayweather zapisal na Twitterju in dodal povezavo na Instagram, kjer z videoposnetkom promovira težko pričakovani dvoboj. Kritiki dvoboju niso naklonjeni, saj so prepričani, da gre pohlepnemu Mayweatherju, kot imenujejo enega najbogatejših športnikov v zgodovini športa, le za denar.

Mayweatherju vrtoglavi zneski niso tuji, največ je "pobral" za dvoboja s filipinsko legendo Mannyjem Pacquiaom in ameriškim zvezdnikom Oscarjem De La Hoyo. Le za obračun s Filipincem je Mayweather zaslužil 250 milijonov dolarjev. Tokrat naj bi se dogovoril za sto milijonov, ob tem pa si bosta boksarja razdelila tudi prihodke od gledanosti obračuna. Ameriški mediji ocenjujejo, da naj bi dvoboj skupno prinesel pol milijarde dolarjev.

Conor McGregor, izurjen kikbokser, si hkrati lasti dva naslova UFC v dveh različnih težnostnih kategorijah. Že pred časom je dejal, da si želi zapustiti osemkotno kletko, v kateri se zdaj bori po pravilih UFC, in se želi preizkusiti v boksu. Za zdaj poklicno nima še nobenega boksarskega dvoboja. Čeprav je Mayweather nesporen favorit, navijači Irca menijo, da je slednji v prednosti zaradi mladosti, višine in močnega knockouta.
 
"Dvoboj je dogovorjen!" pa je na Twitterju potrdil McGregor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.