Šport > Košarka
10 ogledov

Dober polčas proti evroligašu

Union Olimpija, Crvena zvezda Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v 11. krogu lige Aba na domačem igrišču izgubili proti Crveni zvezdi s 67:85 (24:28, 41:43, 56:68).

Obračun ljubljanske in doslej neporažene zasedbe v regionalni ligi iz Beograda se je končal z zmagoslavjem srbske ekipe, ki je na enajstih tekmah dosegla ravno toliko zmag, medtem ko je Union Olimpija na dosedanjih desetih odigranih dvobojih dosegla tri zmage in doživela sedem porazov.

Ljubljančani so v prvem polčasu kljubovali močnim Beograjčanom. V prvi četrtini so bili resda vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, zaostanek sedmih točk iz devete minute (18:25) pa so z resno igro v obrambi ter učinkovito v napadu nevtralizirali in v 15. minuti prvič na dvoboju povedli s 37:36. Do konca prve polovice tekme se je odvijal izenačen boj, malenkostno bolje pa so končnico odigrali gosti, ki so se na polčas podali z majhno prednostjo dveh točk (41:43).

Izbranci Gašperja Okorna so bili do 27. minute dokaj enakovredni gostom (50:53), v zaključku tretje četrtine pa so povsem popustili in dovolili tekmecem, da so jim ušli na 12 točk razlike (56:68). Union Olimpija je po tem zaostanku popustila in varčevala moči za naslednje tri dvoboje v tem tednu. V sredo jo v evropskem pokalu čaka gostovanje pri izraelskemu Hapoelu iz Jeruzalemu, v petek bo v državnem prvenstvu gostovala v Škofji Loki, dan kasneje pa jo v Zagrebu čaka še tekma v ligi Aba s Cedevito.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Brandon Jefferson z 20 točkami, od tega jih je 14 dosegel v prvem polčasu, Devin Oliver in Nikola Janković sta prispevala po 12 točk.

"Čestitke Crveni Zvezdi za zasluženo zmago. Odigrali smo soliden prvi polčas. Dobro smo kontrolirali njihov skok in v napadu bili dovolj raznovrstni. V obrambi solidno v prvem polčasu. Drugih dvajset minut nismo imeli odgovora na njihovo povečano agresivnost. V drugem delu so odigrali v neki evroligaški dimenziji in dobesedno ukinili Jeffersona, Mulalića. Iz minute v minuto smo se izgubljali in se zatekali k individualnim rešitvam. Proti takšni obrambi to pusti še večje posledice. Žoga bi morala bolje krožiti. Bili smo nenatančni v izvedbi pick n' rolla. Velikokrat so nas prisilili, da smo metali ob zvoku sirene. Razlika je rasla. Moramo se nekaj naučiti, saj v letošnji sezoni še nismo imeli priložnosti igrati s tako čvrstim nasprotnikom," je po tekmi dejal trener zmajev Gašper Okorn.

"Crvena Zvezda je odlična ekipa. Vseeno, ni prav, da smo izgubili srečanje. Mislim, da smo igrali dobro v prvem polčasu, potem pa smo popustili. Nismo se držali navodil trenerja. Proti takšni ekipi si tega preprosto ne smemo več dovoliti." pa je menil Oliver.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.