Magazin
29 ogledov

Dobili bodo svojo televizijo

pes Shutterstock
Psi bodo naslednji mesec dobili televizijski program DOGTV, ki bo namenjen samo njim.

Osamljeni in zdolgočaseni psi se bodo od naslednjega meseca lahko kratkočasili z gledanjem televizije, ki bo ustvarjena posebej zanje. DOGTV bo ciljala na pasjo publiko v 46 milijonih ameriških gospodinjstih, ki imajo najmanj enega štirinožca. Družba z sedežem v Tel Avivu na televiziji, ki bo imela neprekinjeni program, ne bo predvajala igranih serij in filmov, temveč glasbo, vizualije in animacije, občasno pa tudi človeškega animatorja, ki bo hišne ljubljenčke tolažil in spodbujal. 

"Gre za prvi in edini televizijski kanal, ki bo posvečen našim štirinožnim prijateljem, ne pa njihovim lastnikom," je o kanalu, za katerega bo treba plačevati pet dolarjev mesečne naročnine, povedal Gilad Neumann s televizije DOGTV in dodal: "Gre več kot zgolj za zabavo za pse. Psi so zdolgočaseni in jih veliko trpi tudi anksioznost zaradi zapuščenosti, mi pa jim poskušamo dati nekaj drugega, čemur lahko posvetijo svojo pozornost." V nasprotju z otroki in odraslimi, ki televizijo lahko gledajo po več ur, psi po besedah Neumanna televizijski medij spremljajo drugače in jih bo ta pritegnil le vsake toliko časa oziroma takrat, ko bo na televiziji nekaj, kar jih bo pritegnilo.

Ob objavi novice se je oglasila tudi ameriška veterinarska zveza, ki sicer dvomi, da bodo psi postali zvesti gledalci pasje televizije, vendar pa idejo pozdravljajo, saj se jim za hišne ljubljenčke zdi dobra vsaka sprostitev ali stimulacija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.