Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Dobili bomo novo najstniško komedijo

romeo in julija
1/3
Žurnal24 main
V soboto je v Ljubljani padla prva klapa celovečerne najstniške komedije Julija in alfa Romeo režiserja Blaža Završnika.

Gre za slovensko-hrvaško koprodukcijo, pri kateri sta s slovenske strani koproducenta produkcijska hiša Perfo in RTV Slovenija.

Film spremlja Tilna, postavnega gimnazijca, ki svoji trenutni punci v upanju na izgubo nedolžnosti s figo v žepu priseže večno zvestobo. Sosledje nenadnih in neprijetnih dogodkov pa Tilnu kmalu zamaje tla pod nogami. Prepričanje, da je uročen, mu preprečuje zbližanje s sošolko Saro, pravo ljubeznijo njegovega življenja.

Avtorji filma so mlade igralce izbirali s pomočjo avdicij, ki so jih opravljali na srednjih šolah širom Slovenije. Glavne vloge tako večinoma zavzemajo naturščiki: Dario Nožić Serini igra Tilna, Jan Gerl Korenč pa Željka, njegovega najboljšega prijatelja, Špela Colja je Sara, Tilnova sošolka in simpatija, Katja Škofic pa njena najboljša prijateljica Tina. V vidnejših vlogah nastopata še Andrej Nahtigal kot Tilnov oče in Ana Dolinar kot njegova žena in Tilnova mačeha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.