Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Slovenec na Hrvaškem proizvajal mamila

marihuana Shutterstock
Slovenec je na Hrvaškem proizvajal in prodajal halucinogene gobe in marihuano. Zato ga je policija na Hrvaškem kazensko ovadila.

Hrvaški policisti so ovadili 24-letnega slovenskega državljana in 26-letnega hrvaškega državljana z območja Desinića zaradi proizvodnje in prodaje halucinogenih gob in marihuane, je na svoji spletni strani danes sporočila policijska uprava Krapinsko-zagorska. Policija je našla tudi improvizirani laboratorij za proizvodnjo mamil.

V prostorih, ki sta jih uporabljala moška, so našli 38 zavojčkov mešanice tobaka in marihuane, slabih deset gramov marihuane, več kot 300 semen indijske konoplje in 47 stebel marihuane.

Našli so tudi posode, v katerih je bilo enajst gob ter pet suhih glavic belega maka. Zasegli so še improvizirani inkubator za vzgojo halucinogenih gob, v katerem je bilo več steklenic z miceliji, iz katerih bi zrasle gobe.

Policija sumi, da sta moška gojila gobe in marihuano za prodajo, ker so našli digitalno tehtnico in ostali "pribor", so zapisali na spletni strani policije. Kot so dodali, so kazenske prijave poslali tožilstvu v Zlatarju.

Komentarjev 1
  • sash77 22:32 14.maj 2013.

    Torej si praktično preprodajalec če imaš doma kuhinjsko tehtnico( v zadnjem času so skoraj vse digitalne).