Šport > Nogomet
29 ogledov

Dobre in slabe novice iz Madrida

ronaldo trening Instagram
Portugalski napadalec se je po poškodbi stegenske mišice spet udeležil treninga Real Madrida, kar mu vpliva optimizem pred povratno tekmo Lige prvakov z Manchester Cityjem.

Cristiano Ronaldo bi moral zaigrati že na prvem polfinalnem obračunu z angleškim velikanom, vendar ga trener Zinedine Zidane zaradi poškodbe ni umestil v ekipo, zato si je srečanje ogledal s tribune.

Prvi zvezdnik madridskega Reala je v teh dneh osredotočen na rehabilitacijo, saj si na vsak način želi zaigrati na povratni tekmi pred domačimi navijači na Santiago Bernabéuu.

Novice iz madridskega tabora so spodbudne, saj Ronaldo že trenira z ekipo, ki je pred dvema letoma osvojila jubilejni deseti naslov v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

''Zmagati z Real Madridom je bila zelo lepa izkušnja, saj je Liga prvakov zelo posebno tekmovanje. Slavili smo v Lizboni pred portugalskimi navijači, zato je bilo vse skupaj še bolj posebno. Zame je vsaka tekma Lige prvakov kot prva. Realova prioriteta je, da zmaga,'' je v intervjuju za Uefa.com povedal Ronaldo.

Real je na gostovanju v Manchestru iztržil neodločen izid (0:0), kar je lepa iztočnica za nadaljevanje tekmovanja, a Cityjev gol na Bernabéuu bi tehtnico močno prevesil v korist angleškega kluba.

''Vemo, da nas čaka težak izziv, a vse je mogoče. City je v polfinalu zato, ker je odlična ekipa. Ni lahko izločiti PSG-ja, a njim je uspelo. Gre za ekipo z malo pomanjkljivostmi,'' je dodal portugalski reprezentant.

''Tvega nastop na Euru''

Na nevarnost igranja kljub poškodbi je opozoril nekdanji zdravnik portugalske izbrane vrste Nuno Campos. Upoštevajoč informacije o stanju napadalca, je Campos prepričan, da bi moral Ronaldo izpustiti tako tekmo s Cityjem kot ligaški obračun z Valencio.

''Če bo igral kljub raztrganini, bo tvegal udeležbo na evropskem prvenstvu,'' je povedal zdravnik in dodal: ''Cristiano lahko počne reči, ki niso običajne, a tukaj gre za vprašanje psihologije. Težko bo pripravljen prej kot 20, 21 dni po poškodbi. Zdravljenje z matičnimi celicami lahko pospeši postopek, a le za nekaj dni. Težko bo.''

 

Done

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on May 1, 2016 at 11:07am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.