Svet
192 ogledov

Dobri najditelj: "Nočem, da ostanejo otroci lačni"

bankomat Profimedias
Moški je prek Facebooka iskal lastnika večje vsote denarja, ki jo je nekdo pozabil na bankomatu. "Nočem, da so otroci lačni," je dejal.

Karlovčan je  zapisal, da je šel dvigniti denar na bankomat in tam našel večjo vsoto denarja, ne pa bančne kartice ali izpiska o transakciji. Prepričan je, da je nekdo denar pozabil, zato ga je pozval, naj se oglasi.

"Denar je na varnem. Prosim vas, da delite to objavo, da se najde lastnik. Ne bi rad, da bi nekdo, ki dela za 2500 kun (328 evrov, op. p.) in ima doma dva ali tri otroke, ostane brez krvavo zasluženega denarja in otroci brez hrane ali kurjave pred zimo," je zapisal.

Ob tem je opozoril vse, ki bi ga želeli pretentati, češ da je denar njihov, naj ne izgubljajo časa. "Obstaja posnetek nadzorne kamere v banki, tako da vas prosim, če denar ni vaš, se na javljajte," je bil odločen. 

Portal 24sata.hr je stopil v stik s poštenim najditeljem, ki je pojasnil, da je denar odnesel v poslovalnico banke. "Šel sem v banko, kjer je bila čistilka. Prosil sem jo, naj pokliče odgovornega," je povedal. Ker je želel, da lastnik pride po denar, je o najdbi pisal na spletu.

V banki so potrdili, da je denar že romal v lastnikove roke. Najditelj je dejal, da ni storil nič posebnega. "Odraščal sem v skromni, a pošteni družini, kjer velja pravilo, da se dobro z dobrim vrača," je še dodal. 

dezurni@zurnal24.si Dan za varen avto

Komentarjev 7
  • nostradamus 10:37 06.oktober 2016.

    pohvalno

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:09 06.oktober 2016.

    Nevem zakaj bi do zdej v življenju delal slabo. Mogoče si kak drug članek bral ..nevem. Ampak v vsakem primeru ko človk naredi neki dobrga ga je treba pr tem vzpodbujat ga bodrit. Z negativnostjo ne boš nikoli dobil dobrega ...prikaži veča človeka vn. Nikol. V bistvu pomagaš slabim ljudem ostajat da so slabi. Oziroma seb prat vest če si tud sam slab; češ ja sej k si enkrat slab si itak za vedno slab; brezveze da se spremenim na bojš. Ni res! Nikol ni prepozn! Nared neki dobrga za sočloveka; spremen se; ne rabš za vedno bit baraba če to si.

  • Janez_53 09:16 06.oktober 2016.

    Če je poštenjak "naivnež" po tvojem, kaj si pa potem ti??? Trotelj???