Šport > Nogomet
79 ogledov

Beckham želi le postati vitez

David Beckham EPA
David Beckham delo za Unicef izkoriščal, da bi dobil naziv viteza.

Sredi decembra 2014, dva tedna pred objavo seznamov novih vitezov, ki jih posveti angleška kraljica, je David Beckham sodeloval v eni izmed pogovornih oddaj, gostitelj pa ga je vprašal, če ima kakšen namig, da bo postal vitez in s tem pridobil naziv Sir David Beckham.

"Zelo sem počaščen in srečen s tem, kar že imam. Zelo sem ponosen na OBE (order of the British Empire, nižji častni naslov kot Sir; op. p.). Že to, da se govori o tem, da bi lahko postal vitez, je neverjetna čast. A sem zadovoljen s tem, kar imam," je takrat odgovoril nekdanji član Manchester Uniteda in Real Madrida ter pri tem očitno lagal.

Zdaj je namreč na plan prišlo njegovo spletno komuniciranje šest mesecev pred omenjeno oddajo, kjer je sloviti zvezdnik vse prej kot zadovoljen z nazivom OBE. Za precej drugačno podobo nekdanjega angleškega reprezentanta so poskrbeli pri Football Leaks. Ta je v spletni pošti kritiziral obor za dodelitev odlikovanja Britanskega cesarstvain se jezil nad dejstvom, da mu kljub njegovemu humanitarnemu delu ne dodelijo naziva vitez.

"Člani odbora so nehvaležne pi**e. Kaj naj z nižjimi častnimi naslovi? Če ne bom vitez, naj odj***jo!" je med drugim zapisanu v e-mailu, ki ga je poslal svojemu predstavniku za medije Simonu Oliveiru. Ta je predlagal, da se Beckham še bolj posveti delu za Unicef in tako še izboljša svojo podobo v javnosti.

Zvezdnik z Unicefom sodeluje od leta 2005, deset let kasneje pa je zagnal projekt '7-Fund', ki naj bi pomagal otrokom. A med sporočili je tudi tisto, v katerem zatrjuje, da ne bo dal svojega denarja za zagon projekta, od Unicefa pa je za dobrodelno pot na Filipine tudi zahteval šest tisoč funtov, čeprav so mu pokrovitelji zagotovili zasebno letalo.

Predstavniki zvezdnika so se že odzvali in zapisali, da tisti, ki so ukradli spletno pošto, namerno predstavljajo izkrivljeno sliko o Beckhamovem dobrodelnem početju. "Ta zgodba sloni na zastaranem materialu, ki je bil vzet iz konteksta v privatnih e-mailih. Slika je namerno popačena," so sporočili iz Beckhamovega tabora.

V bran so mu stopili tudi pri Unicefu: "Ponosni smo na sodelovanje z Davidom Beckhamom in delom, ki ga je opravil. Poleg tega, da je velikodušno prispeval svoj čas, energijo in podporo za Unicefovo delo z otroki, je prispeval tudi svoj denar."

7-Fund je doslej zbral na milijone funtov za prikrajšane otroke na celem svetu.

 
Komentarjev 2
  • Papaja Popi 14:13 05.februar 2017.

    Ja , res je.Zato pa nikoli več ne dajemo denarja nobeni od teh organizacij, ampak direktno do tistega, ki potrebuje.Sicer je pa res, da Unicef za sebe porabi 60 - 80 %, kar je najmanj od takšnih organizacij.<br ...prikaži več />Najbolj so požrešni pri Karitas in RK.Se opravičujem vsem prostovoljcem, kjer nekateri dajejo res vse od sebe.

  • jons 13:14 05.februar 2017.

    ...od Unicefa pa je za dobrodelno pot na Filipine tudi zahteval šest tisoč funtov, čeprav so mu pokrovitelji zagotovili zasebno letalo... Pri vseh milijonih, ki jih ima Beckham, mu UNICEF sponzorira zasebno letalo. Takole se porablja dobrodelni denar UNICEF-a za reveže.