Magazin > VIP
414 ogledov

Dobrodelni Franko sodeloval z bobnarjem Markom Soršakom

Franko Bajc, Marko Soršak
1/3
Hana Kravos
Franko in Simona sta že aktivna na dobrodelnem področju. Tokrat sta skupaj z bobnarjem skupine Elvis Jackson pomagala učencem Osnovne šole Ajdovščina.

Tekmovalca Survivorja bobnar Franko Bajc iz Ajdovščine in Simona Potočar iz Brežic sta skupno besedo hitro našla v glasbi in ker je Simona med drugim tudi menedžerka enega najglasnejših slovenskih bobnarjev, Marka Soršaka Sokija, je bilo njuno sodelovanje neizbežno.

Dvajsetletnega Franka je bobnar zasedbe Elvis Jackson navdušil tudi z glasbeno dobrodelnim projektom 20 za 20, s katerim že več kot 2 leti obiskuje slovenske osnovne šole, po njegovem odhodu pa so te bogatejše za številna instrumentalna darila. Ker bi prav takšna potrebovali tudi ajdovski učenci, je Franko po prihodu v Slovenijo nemudoma zavihal rokave pri zbiranju donacij. In tako so Soki, Franko in Simona obiskali otvoritev nove osnovne šole Ajdovščina, tam pa pustili set bobnov s činelami, električno kitaro, elektro-akustično kitaro, pripadajoča ojačevalca, cajon in dodaten pribor. OŠ Ajdovščina je tako postala že 27. obdarjena šola projekta 20 za 20, njeni učenci, učitelji in starši pa so včerajšnje glasbeno presenečenje izjemno glasno pozdravili.

Franko je sicer bobnar v skupini Neonate, ki je že nastopila na festivalu Rocl Batuje. Soki je povedal, da je nad Frankovo skupino navdušen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.