Šport
40 ogledov

Z UNICEF-om na Ljubljanski maraton

Ljubljanski maraton Saša Despot
Za udeležbo pri Ljubljanskem maratonu v dobrodelni tekaški skupini UNICEF-a, bo vsak tekač dobil majico UNICEF, priporočila za vadbo in priprave na maraton. Pet srečnih izžrebancev pa se bo lahko pripravljajo pod strokovnim vodstvo Mateja Bunderle.

V državah v razvoju otroci prehodijo tudi do deset tisoč korakov vsak dan, da pridejo to pitne vode. Zaradi tega pogosto ne hodijo v šolo, saj včasih celotno družino oskrbujejo z vodo. "Nedopustno je, da je čista pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja. Vsak otrok na svetu bi moral imeti dostop do čiste pitne vode," opozarjajo z UNICEF Slovenije.

Unicef bo tako letos v sklopu Ljubljanskega maratona zbiral denar za pomoč otrokom. Zato vabijo posameznike, da se pridružijo tekaški ekipi UNICEF in tako pomagajo otrokom, saj bo del njihove prijavnine namenjen za pomoč otrokom po svetu.

Dobrodelnikom pa UNICEF v zameno ponuja tekaško majico, priporočilo za vadbo in priprave na maraton. Pet srečnih izžrebancev pa se bo lahko pripravljajo pod strokovnim vodstvo Mateja Bunderle, profesorja športne vzgoje in dolgoletnega strokovnjaka za tek. Prvi član tekaške skupine je Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenije.

Prijavite se lahko na tej povezavi: Prijavnica v tekaško skupino UNICEF za Ljubljanski maraton 2015

Prijave za dobrodelno tekaško skupino UNICEF sprejema do 15. 8. 2015. Prijavnina znaša 35 evrov in zajema prijavo na Ljubljanski maraton, majico UNICEF in svetovanje ter priporočila za vadbo in za pet izžrebanih prijavljenih tekačev priprave na maraton (dve uri na teden).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.