Slovenija
29 ogledov

Dogovor o prodaji zemljišča družbi IKEA

Ikea Zagreb Saša Despot
Dogovarjanja za prvo Ikeino prodajalno v Sloveniji se nadaljujejo, sklenjena je že predpogodba o prodaji zamljišča.

“Družba Triglav, Upravljanje nepremičnin, ki je odvisna družba Zavarovalnice Triglav, je z družbo IKEA Slovenija sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča v območju BTC v Ljubljani,” so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili s Triglava.

Prodajajo 60 odstotkov zemljišča

Pojasnjujejo, da vsebuje sklenjeni dogovor več odložnih pogojev, ki se morajo predhodno izpolniti, sicer pogodba o prodaji ne bo sklenjena. Med njimi je najbolj bistven ustrezna sprememba občinskega prostorskega načrta za navedeno zemljišče.

“Skupina Triglav prodaja dobrih 60 odstotkov zemljišča, ki je v njeni lasti v navedenem predelu. Preostanek zemljišča je skladno s strateškimi usmeritvami Skupine tudi namenjen prodaji morebitnim drugim zainteresiranim kupcem,” so zapisali. Dodajajo, da bo Skupina Triglav v primeru uspešne realizacije prodaje zemljišča družbi IKEA javnost obvestila na primeren način.

Po nekaterih pričakovanjih bo prva Ikeina poslovalnica v Sloveniji postavljena leta 2017.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.