Slovenija > Črna kronika
355 ogledov

Dojenčka je odvrgla v reko

Narasla reka Mura v Cmureku, Apaška dolina. Bralka Darja
Zvornik, Bosna in Hercegovina. 31-letna ženska je osumljena detomora. Sama trdi, da je rodila mrtvega otroka, medtem ko je skušala priti v bolnišnico.

Včeraj so gasilci po prijavi domačinov iz Drine potegnili truplo novorojenčka. Izkazalo se je, da gre za otroka 31-letnice, ki jo je policija zaslišala, nato pa izpustila. Podala je izjavo za ATV: "Prestrašila sem se. Nisem bila čisto pri sebi, nisem se zavedala, kaj delam. Če bi dojenček zajokal ali se premaknil, tega ne bi storila." Policija s preiskavo nadaljuje, čaka predvsem rezultate obdukcije trupla novorojenčka, ki bodo pokazali, ali je bil otrok res mrtvorojen.

Mož nesrečne ženske je, kot pravi sam, ostal doma, da pazi na dva druga otroka, medtem ko je nosečnica odšla k zdravniku. Meni, da ni mogla ponovno skozi situacijo, s katero se je soočala že dvakrat prej, ko je izgubila svoja nerojena otroka.

Tokrat naj bi se otrok rodil marca. "Zaradi bolečin je soproga odšla k zdravniku okrog polenih zjutraj. Domov je prišla krvava, rekla je, da ji je počila cista. To, da je rodila, ni povedala," je mož 31-letnice povedal za Dnevni Avaz. Dodal je, da je za porod in dojenčkovo truplo izvedel komaj prihodnji dan na policiji. Meni, da mu žena ni povedala resnice, ker se je bala, kako bo reagiral. Izrazil je predvsem veselje, da so našli otrokovo truplo, ki naj bi s pomočjo obdukcije dokazalo resnico.

Paru je prvorojeni otrok umrl leta 2004, ko je bila 31-letnica v sedmem mesecu nosečnosti. Od takrat sta dobila sina in hčer, četrto nosečnost je morala prekiniti zaradi zdravstvenih težav.

Moški je medijem še povedal, da sta z ženo vse tragedije preživela skupaj in da je bila do njunih dveh živih otrok vedno izredno materinska.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.