Zdravje > Intima
71 ogledov

Dokazano krepijo imunski sistem

moški ženska objem par Shutterstock
Predhodne raziskave so že pokazale, da imajo konfliktne osebe oslabljen imunski sistem. Ta dokazuje, da objemi dejansko pomagajo.

Terapija z objemi za prepreševanje okužb s prehladi in gripo? Sodeč po novi raziskavi, takšno izkazovanje čustev okrepi imunski sistem in nas obvaruje pred okužbami.

Raziskavo so naredili na Univerzi Carnegie Mellon in jo objavili v reviji Psychological Science. Če boste povečali število objemov na dan, boste naredili veliko za vaše zdravje. Tako se boste obvarovali pred raznimi okužbami. Če pa boste zboleli, bo bolezen potekala v blažji obliki in se boste prej zopet pozdravili.

Konfliktne osebe zbolijo prej 

Številne pretekle študije so že dokazale, da imajo bolj konfliktne osebe večje težave z zdravjem in so manj odporne na okužbe. Raziskovalci so v študiji obravnavali 404 zdrave osebe in jih izpostavili virusu prehlada. Ugotovili so, da so se pogosteje okužile osebe, ki so v povprečju dnevno prejele manj objemov. Poleg tega so zboleli v težji obliki tisti, ki so prejemali manj objemov.

Znanstveniki so zaključili, da obstaja možnost, da s fizičnim stikom v obliki objema oddajamo molekule, ki krepijo imunski sitem. Poleg tega na psihološkem nivoju objem vpliva pozitivno na naše mišljenje in posledično na organizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.