Šport
15 ogledov

Đoković bo imel priložnost za revanšo

novak đoković op avstralije
1/23
EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je z zmago proti Milosu Raonicu (7:6(5), 6:4, 7:6(6)) uvrstil v polfinale OP Avstralije, kjer se bo pomeril s svojim lanskoletnim krvnikom Stanom Wawrinko.

V Melbournu so znani vsi štirje polfinalisti uvodnega Grand Slama letošnje sezone. Potem ko sta se v torek med najboljše štiri uvrstila Tomaš Berdych in Andy Murray, sta se jima v sredo pridružila še prvi nosilec Novak Đoković in branilec naslova Stan Wawrinka.

Številka ena svetovnega tenisa in štirikratni zmagovalec turnirja je v drugem polfinalnem obračunu brez izgbuljenega niza izločil Milosa Raonica, medtem ko je Wawrinka v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času ugnal Keija Nišikorija (6:3, 6:4, 7:6(6)).

Pri dekletih je obračun sester Williams preprečila 19-letna Madison Keys, ki je bila v treh nizih boljša od Venus. Serena si je napredovanje zagotovila z gladko zmago nad Dominiko Čibulkovo (6:2, 6:2).

Ponovitev lanskoletnega četrtfinala

Đoković in Wawrinka sta se v Melbournu pomerila lani v četrtfinalu, ko je Švicar po hudem boju po petih nizih na poti do zmage ugnal Srba. Ta pa je v osmini finala uvodnega turnirja za veliki slam leta 2013 slavil prav tako po petih nizih. Đoković in Wawrinka sta se doslej pomerila devetnajstkrat, Srb pa vodi s 16:3.

"Danes sem po mojem mnenju igral najbolje na letošnjem turnirju. Iz dvoboja v dvoboj stopnjujem svojo igro. Danes sem v pravih trenutkih dobro udarjal z osnovne linije in tudi dobro serviral. Zelo zbran in osredotočen sem bil v prvem nizu, ki bi se sicer lahko odvil tudi drugače, najpomembnejši pa je bil odvzem servisa tekmecu v prvi igri drugega niza. Tedaj sem začutil olajšanje in igra je veliko bolje stekla. Stan je branilec naslova, zadnja tri leta sva vedno igrala pet nizov. Velikokrat sva igrala drug z drugim in kakšne skrivnosti ni, vem, kako moram igrati za zmago," je dejal Đoković, ki se je petindvajsetič uvrstil v polfinale grand slamov.

"Preprosto vesel sem, da se mi je uspelo ponovno uvrstiti v polfinale. Z Nišikorijem ni bilo nikoli lahko igrati in tudi tokrat je bilo tako. Uspelo mi je igrati dovolj agresivno, da sem bil ves čas v prednosti in mu nisem dovolil, da bi me prisilil v obrambno igro," je pojasnil Wawrinka, ki se je Japoncu oddolžil za poraz v lanskem četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA.

Serena dominirala, Keys presenetila

Serena Williams je z izjemno igro povsem dotolkla lansko finalistko Cibulkovo. Devetnajstletna Keysova pa ostaja veliko presenečenje turnirja. Tokrat je izločila Venus Williams in je s tem preprečila, da bi se sestri Williams pomerili v polfinalu; zadnjič se je na turnirjih za grand slam to zgodilo leta 2000 v Wimbledonu.

OP Avstralije, četrtfinale:

Moški

Stan Wawrinka (Švi/4) : Kei Nišikori (Jap/5) 6:3, 6:4, 7:6 (6)
Novak Đoković (Srb/1) : Miloš Raonić (Kan/8) 7:6 (5), 6:4, 6:2

Ženske

Madison Keys (ZDA) : Venus Williams (ZDA/18) 6:3, 4:6, 6:4
Serena Williams (ZDA/1) : Dominika Čibulkova (Slk/11) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.