Šport
39 ogledov

Đoković in Čilić prvi polfinalni par v NY

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Srb Novak Đoković se je uvrstil v polfinale turnirja v New Yorku z nagradnim skladom 40,2 milijona ameriških dolarjev.

Đoković je v četrtfinalu s 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (2) premagal Španca Feliciana Lopeza in se bo zdaj v petek pomeril z branilcem naslova, Hrvatom Marinom Čilićem.

Čilić je v drugem četrtfinalu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3) in 6:4. Hrvat bi lahko dvoboj odločil že v štirih nizih, a je Tsonga ubranil tri zaključne žoge.

"To je bil res zahteven psihološki dvoboj, še posebno po izgubljenem četrtem nizu. Razmere so bile težke," je po zmagi dejal 26-letni Čilić, tekmeca sta namreč vseskozi igrala na temperaturi, višji od 30 stopinj Celzija.

serena venus williams | Avtor: EPA EPA
Hrvat se bo zdaj meril z Đokovićem, proti kateremu je izgubil vseh 13 medsebojnih dvobojev. Srb je bil tokrat boljši od Lopeza, o levičarju pa je po dvoboju dejal: "Vesel sem, da sem naprej po štirih nizih. Feliciano je eden tistih redkih igralcev, ki igra servis in volley tako na prvem, kot tudi na drugem servisu. Pri začetnih udarcih je izredno močan, slabo sem odigral drugo igro drugega niza in to je takoj izkoristil. Četrti niz je bil tudi na meji poraza, a uspelo mi je s servisom, tako da sem vesel napredovanja."

V drugih dveh četrtfinalnih obračunih bosta zaigrala Švicarja Roger Federer in Stan Wawrinka. Slednji se bo pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, nekdanji petkratni zmagovalec US opna Federer pa s Francozom Richardom Gasquetom.

Ponoči so igrala tudi dekleta. V sestrskem obračunu med Sereno in Venus Williams je imela več znanja mlajša in prva nosilka Serena, ki je bila boljša s 6:2, 1:6 in 6:3. V drugem četrtfinalu je Italijanka Roberta Vinci s 6:3, 5:7 in 6:4 ugnala Francozinjo balkanskega porekla Kristino Mladenović.

"Bilo je zelo težko. Je najtežja nasprotnica, proti kateri sem igrala in človek, ki me najbolje pozna. Igrala sem proti najboljši prijateljici, najtežji konkurentki," je pred 24.000 gledalci na stadionu Arthur Ashe dejala Serena, ki je od sestre Venus mlajša 15 mesecev.

Branilka naslova se bo zdaj v četrtek pomerila z Italijanko Roberto Vinci, proti kateri je dobila vse dosedanje obračune. Z morebitnim novim uspehom na koncu, bi Serena Williams osvojila vse štiri najmočnejše turnirje v letu in se tako izenačila s Steffi Graf iz leta 1988.

"Da sem zadržala servis v tretjem nizu, je bilo vse, kar sem lahko storila. Danes resnično ni bilo lahko," je še dejala Serena Williams, sestrski dvoboj pa so s tribun spremljali tudi Donald Trump, Oprah Winfrey in Kim Kardashian. Venus je osvojila drugi niz, kjer je dvoboj dobivala predvsem z močnimi servisi in napadalno igro. Venus Williams je turnir v ZDA osvojila leta 2000 in 2001.

Z nastopi pa je ponoči končala Slovenka v konkurenci ženskih dvojic Andreja Klepač. Skupaj s špansko partnerico Laro Arruabarreno se nista prebili v polfinale odprtega prvenstva ZDA. To jima je onemogočila italijanska naveza Sara Errani/Flavia Pennetta, ki je slavila z 0:6, 7:5 in 6:2.

Slovensko-španska kombinacija je v osmini finala letošnjega četrtega turnirja za grand slam ugnala madžarsko-francosko navezo Timea Babos/Kristina Mladenović, pred tem pa Američanki Nicole Gibbs in Taylor Townsend ter francosko-poljsko kombinacijo Alize Cornet/Magda Linette.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.