Šport
80 ogledov

Nole in Rafa naprej, Serena oddala niz

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v tretjem krogu s 6:4, 6:4, 6:4 premagal 19-letnega Avstralca Thanasija Kokkinakisa. Še manj težav z uvrstitvijo v osmino finala sta imela Andy Murray in devetkratni zmagovalec Rafael Nadal.

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je tudi v tretjem krogu pariškega turnirja brez večjih težav opravil z mladim Avstralcem Kokkinakisom. Na podoben način je iz nadaljnjega tekmovanja izpadel tudi Kokkinakisov vrstnik in rojak Nick Kyrgios, ki je moral priznati premoč Andyja Murrayja.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
"Ves čas sem imel dober servis, kar mi je olajšalo delo. Niti enkrat nisem prišel v položaj, da bi se reševal z break žogico, kar je v takšnih dvobojih velika prednost. Tudi Kokkinakis je imel dober servis, sam pa sem imel nekaj težav z gibanjem in to bom moral popraviti. Sicer pa si moj nasprotnik zasluži vse pohvale. Pri teh letih igra dober tenis in ima vse možnosti, da bo že kmalu v teniškem vrhu. Pred njim je še blesteča kariera. Čeprav je igral na osrednjem igrišču Roland Garrosa, se je obnašal zelo zrelo," je svojega mladega nasprotnika hvalil Đoković.

Murray je z dvanajstimi asi razorožil Kyrgiosa, ki je med dvobojem naredil 37 neizsiljenih napak, ob koncu drugega niza pa je zaradi težav s komolcem zahteval zdravniško pomoč. To je bila tretja zaporedna zmaga 28-letnega Škota nad mladim Avstralcem.

"Skušal sem igrati čim bolj raznovrstno, predvsem pa, da bi prekinil njegov ritem igre in mislim, da sem bil v tem uspešen. Vedel sem, da ima Nick težave s komolcem, zato tudi njegovi servisi niso bili tako močni kot običajno," je pot do svoje zmage opisal Murray.

"Andy je v tem trenutku eden najboljših obrambnih igralcev na svetu, ampak tudi jaz danes nisem bil stoodstoten," pa je po porazu dejal Kyrgios, ki je v letošnji sezoni pred tremi tedni v Madridu v drugem krogu zaustavil Rogerja Federerja, lani v Wimbledonu kot kvalifikant pa Rafaela Nadala, ki je danes z odlično igro opravil z Rusom Andrejem Kuznjecovom.

"To je bil moj najboljši tenis na letošnjem pariškem turnirju," je bil po dvoboju kratek v svoji izjavi Nadal, ki ga do četrtfinalnega obračuna z Đokovićem čaka le še dvoboj z Američanom Jack Sockom, ki je danes opravil s hrvaškim upom Borno Čorićem po hitrem postopku. Sock je svojo zmago podaril težko bolnemu bratu Ericu in dedku.

Seveda bo moral biti do morebitnega obračuna z Nadalom v osmini finala uspešen tudi Đoković, ki se bo v osmini finala pomeril z domačinom Richardom Gasquetom, ki je v izenačenem dvoboju ugnal Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Še težje delo je v tretjem krogu imel sedmi nosilec Španec David Ferrer, ki je šele v četrtem in petem nizu dokončno strl odpor 60. igralca sveta Italijana Simoneja Bolellija. Zato pa je zelo zanesljivo svoje delo opravil Hrvat Marin Čilić, ki je brez večjih težav opravil z Argentincem Leonardom Mayerjem, kar velja tudi za Francoza Jeremeya Chardya, ki ni med nosilci na pariškem turnirju, izločil pa je 17. nosilca Belgijca Davida Goffina.

V ženski konkurenci je Serena Williams, prva igralka sveta, igrala proti nekdanji prvi igralki sveta Belorusinji Viktoriji Azarenko, ki je bila v prvem nizu boljša od Američanke. Tudi drugega je bolje začela beloruska teniška igralka, toda v nadaljevanju je 33-letna Williamsova le postavila stvari na svoje mesto in se uvrstila v četrtfinale. Četrta nosilka Čehinja Petra Kvitova je premagala Romunko Irino Begu, manjše presenečenje pa je predstavljal poraz Nemke Andree Petković proti Italijanki Sari Errani. V osmino finala so se po današnjih dvobojih uvrstile še Švicarka Timea Bacsinszky, Romunka Andreea Mitu, Belgijka Alison Van Uytvanck in Nemka Julia Görges.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.