Šport
23 ogledov

Đoković kršil pravila ITF; sledi kazen?

novak đoković viktor troicki Facebook
Mednarodna teniška zveza (ITF) bi lahko kaznovala drugega igralca sveta Novaka Đokovića, ker se je njegovi ekipi pridružil dopinški grešnik Viktor Troicki.

Srbski teniški igralec Novak Đoković bi se lahko znašel v navzkrižju z Mednarodno teniško zvezo (ITF), potem ko je zmagovalec šestih turnirjev za grand slam kršil pravilnik krovne teniške organizacije. Đoković je na družabnem omrežju Facebook objavil več fotografij, na katerih trenira s suspendiranim rojakom Viktorjem Troickim.

Troicki prestaja kazen enega leta, ker je lani na turnirju v Monte-Carlu zavrnil dopinški test, ker naj bi se slabo počutil. Srbski tenisač je sicer zatrjeval, da mu je predstavnica Antidopinške komisije željo odobrila, kasneje pa ga je doletela 18-mesečna prepoved nastopanja, ki so jo nato zmanjšali za pol leta.

ITF prepoveduje sodelovanje z dopinškimi grešniki

viktor troicki | Avtor: Facebook Facebook
Đoković je bil od izreka kazni goreč zagovornik svojega rojaka, antidopinške komisije pa je obtožil, da svoje delo opravljajo nedosledno. ''To je še en dokaz, da antidopinške agencije ne delujejo. Zakaj to govorim? Naloga teniških profesionalcev je, da igramo tenis in spoštujemo pravila našega športa. Kadar moraš oddati vzorec krvi ali urina, je naloga predstavnikov Wade, da ti natančno razložijo pravila in posledice, če vzorca ne boš priskrbel. Predstavnica v tem primeru tega ni naredila,'' je novembra dejal Đoković.

Troicki se dejavno pripravlja na vrnitev v teniško karavano, pri čemer mu je na pomoč priskočil Đoković, ki ga je v svojo ekipo sprejel kot ''sparing'' partnerja. Pravila ITF velevajo, da športniki, ki so suspendirani zaradi dopinških kršitev, ne smejo sodelovati z osebjem drugih igralcev, vključno z igralcem samim in njegovo trenersko ter zdravniško ekipo. Pravilo bo uradno začelo veljati leta 2015, čeprav je vključeno v dokument, ki ga morajo tenisači podpisati. ITF in Wada bi lahko kazen izrekli tudi naknadno. ''Prepovedano je promovirati igralce, ki so suspendirani zaradi dopinga, tudi z objavo fotografij,'' še piše v pravilniku ITF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.