Šport
42 ogledov

Đoković: Nimam kaj dodati

novak đoković EPA
Novak Đoković je prvič po letu 2006 izpadel pred osmino finala OP Avstralije.

Uzbekistanec Denis Istomin je pripravil prvovrstno presenečenje v Melbournu, ko je po štirih urah in pol izločil branila naslova Novaka Đokovića. Odmevnost senzacije krepi dejstvo, da je OP Avstralije Đokovićev najuspešnejši grand slam, na katerem je v svoji karieri osvojil kar polovico od skupno 12 velikih turnirjev.

''Vse pohvale Denisu za odlično predstavo. Zaslužil si je zmago. V ključnih trenutkih je bil boljši igralec. Odigral je agresivno. Serviral je močno in natančno. Nisem mogel kaj. Skupno gledano nisem zadovoljen s svojo predstavo. Čestitati moram svojemu nasprotniku,'' je na tiskovni konferenci dejal Đoković.

''Bilo je zelo napeto. Igrala sva štiri ure in pol. To je bil eden tistih dni, ko se na igrišču ne počutiš dobro in težko ujameš ritem, nasprotnik pa dobro čuti žogo. Takšen je šport,'' je dodal drugi nosilec turnirja, ki v ključnih trenutkih ni našel recepta za razigranega Uzbekistanca.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
''V tretjem nizu sem se počutil dobro. Na začetku četrtega niza sem imel na voljo brejk priložnost in zgrešil sem lahek forehand. Obračun se je nato obrnil. V četrtem nizu bi mi lahko uspelo, vendar nisem imel prave priložnosti. Ko je bilo to potrebno, je odigral dobro,'' je pojasnil in dodal, da je vse do zadnje točke upal na preobrat. ''Verjel sem in upal, da mi bo uspelo, a ni bil moj dan. Nimam kaj dodati.''

''Seveda sem razočaran, a to moram sprejeti''

Obračun je trajal štiri ure in pol, a fizičnih težav ni imel. ''Ni bilo fizično, oba sva se počutila v redu. Po štirih urah in pol sva bila razumljivo utrujena. Ni bilo lahko, vendar ne verjamem, da je to vplivalo na naju. To je tenis. En igralec je premagal drugega. Nisem vajen porazov drugem krogu OP Avstralije. V zadnjih desetih letih sem osvojil šest naslovov. Tukaj sem zelo užival. Seveda sem razočaran, a to pač moram sprejeti.''

Đoković je z nekaj nenadejanimi porazi izgubil status nepremagljivega igralca. Posledično se je med nasprotniki okrepilo prepričanje, da ni imun na presenečenja. ''Zagotovo. Če ne bi verjeli, ne bi igrali. Vsi se trudimo po najboljših močeh. Denis ni bil favorit, vendar ni kazal znakov nervoze. Vse se mu je sestavilo. Boljši je bil od mene,'' je sklenil drugi igralec sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.