Šport
43 ogledov

Đoković o vojni: Uničila je najbolj sveto – družino

Djoković Đoković Indian Wells finale ATP Masters pokal trofeja EPA
Srbski teniški igralec Novak Đoković se je s turnirja serije masters v Miamiju, kjer ga v osmini finala čaka Španec Tommy Robredo, spomnil dogodkov izpred 15 let, ko je zveza Nato začela bombardirati takratno ZR Jugoslavije.

"Na današnji dan pred 15 leti sem prvič občutil strah pred vojno. Močno orožje, ki je uničilo najbolj sveto skupnost – družino," je na dan 15. obletnice bombardiranja zveze Nato, ki je trajalo 78 dni in zahtevalo okrog 2.500 žrtev, prek Twitterja sporočil Novak Đoković.

"Naj se to nikoli ne ponovi. Vojna nikomur ni prinesla nič dobrega. Sovraštvo prav tako. Samo veliko nedolžnih žrtev. Naj se nikoli ne ponovi. Da bi živeli v slogi, ljubezni in miru," je iz Miamija pristavil Beograjčan.

"Ko ste obkroženi z ljudmi, ki se bojijo za lastno življenje ..."

Drugi igralec z lestvice ATP je že pred meseci razkril, kako je bilo prav bombardiranje njegovega rodnega Beograda eno izmed najtežjih izkušenj v življenju, ki ga je tudi oblikovalo kot osebo, ko se je "zbujal ob treh zjutraj" in bil "vedno v dvomih, kaj prinaša jutri", kot je dejal takrat. Zaradi te izkušnje se je tudi "naučil preseči strah" še kot mlad fant.

"Ko ste obkroženi z ljudmi, ki se bojijo za lastno življenje, potem strah pred porazom v tenisu ne deluje tako velik," je že pred časom razkril Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.