Šport
47 ogledov

Đoković s to potezo osupnil gledalce

novak djokovic Reševalni pas/Twitter
Prvi igralec sveta Novak Đoković je poskrbel za najlepšo potezo drugega kroga teniškega turnirja v Miamiju.

Srbski tenisač Novak Đoković je obrambo lanskoletnega naslova na drugem mastersu sezone začel s prepričljivo zmago proti britanskemu tenisaču Kylu Edmundu, ki ga je ugnal s 6:3, 6:3.

Najboljši tenisač na svetu je gledalcem na osrednjem stadionu v Key Biscaynu postregel z zabavno potezo, za katero je bil deležen bučnega aplavza.

Pri vodstvu z 2:0, 30:0 je zgrešil prvi servis, njegov nasprotnik pa je žogico poslal visoko v zrak. ''Nole'' je izkoristil priložnost in žogico ujel v svoj žep, pri čemer si je pomagal z obema rokama.

Z uspešno izvedenim manevrom je presenetil celo samega sebe. ''Zabavno bo videti posnetek,'' je dejal po zmagi, s katero si je zagotovil nastop v tretjem krogu. ''Moram priznati, da sem imel srečo. Na pravem mestu v pravem trenutku,'' je dodal srbski tenisač.

Đoković po lanski sezoni, s katero se je za večno zapisal v teniško zgodovino, tudi letos nadaljuje z odličnimi predstavami.

Po zmagi na turnirju v Dohi, kjer je z igrišča odpihnil Rafaela Nadala, je osvojil OP Avstralije in se po številu grand slamov (11) izenačil z Rodom Laverjem in Björnom Borgom.

V Dubaju je zaradi infekcije oči moral predati obračun proti Felicianu Lopezu, na zmagovita pota pa se je vrnil v Indian Wellsu, kjer je osvojil 27. turnir serije masters in se na večni lestvici izenačil z dolgoletnim rekorderjem Nadalom (27).

Priložnost, da izboljša dosežek svojega večnega rivala, bo imel v Miamiju, kjer je v preteklosti zmagal že petkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.