Šport
102 ogledov

Đoković tudi v dvojicah doživel šok

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković si olimpijskih iger v Riu ne bo zapomnil po lepem.

Prvi igralec sveta Srb Novak Đoković je končal nastope na olimpijskem teniškem turnirju v Rio de Janeiru. Po porazu v uvodnem dvoboju med posamezniki je Đoković izgubil tudi v konkurenci dvojic v paru z Nenadom Zimonjićem. Od srbskega para je bila v 2. krogu boljša brazilska kombinacija Marcelo Melo/Bruno Soares s 6:4, 6:4.

V dvojicah se je poslovil tudi Đokovićev krvnik Argentinec Juan Martin del Potro, ki je v paru z Maximom Gonzalezom izgubil proti španske naveze Rafael Nadal/Marc Lopez, ki sta bila boljša s 6:3, 5:7, 6:2.

Med posamezniki je bil Del Potro uspešnejši. V 2. krogu je s 6:3, 1:6, 6:3 premagal Portugalca Joaa Souso, v osmini finala se bo pomeril z Japoncem Tarom Danielom. Del Potro je v uvodnem dvoboju pripravil prvovrstno senzacijo, ko je v dveh nizih, oba sta se končala po podaljšani igri, izločil prvega igralca sveta in prvega favorita za zlato kolajno. Đokovića je že premagal pred štirimi leti na igrah v Londonu, ko je bil boljši v boju za bron.

So mu pa svojevrstni sprejem pripravili brazilski navijači, tradicionalne nogometne napetosti med Argentino in Brazilijo so izbruhnile v tenisu. Del Potra so pred začetkom dvoboja s Portugalcem izžvižgali. "Tukaj navijači vedno naredijo fantastično vzdušje. Vedno je lepo, če spregledamo začetni incident. Upam, da se kaj takega ne bo ponovilo, želim, da ljudje uživajo v teniški igri, Argentinci in Brazilci bi morali živeti v miru, to ni nogomet," je dejal argentinski velikan, ki je bil na robu športne upokojitve zaradi težav s poškodbo zapestja.

Zelo dobro formo kaže tudi Nemka Angelique Kerber, letošnja zmagovalka OP Avstralije in finalistka Wimbledona, ki je odpravila Kanadčanko Eugenie Bouchard. Čehinja Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona (2011, 2014), je bila pretrd oreh za nekdanjo številko ena Danko Caroline Wozniacki, zmagala je s 6:2 in 6:4. Američanka Madison Keys je potrebovala tri nize, da je premagala Francozinjo Kristino Mladenović.

Nemec Philipp Kohlschreiber in Romunka Monica Niculescu sta zaradi poškodbe vnaprej predala dvoboja 2. kroga, brez boja sta v naslednji krog tako napredovala Slovak Andrej Martin, 121. igralec sveta, in Rusinja Svetlana Kuznjecova.

Že v 2. krogu se je končala olimpijska pot Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, devetega igralca sveta, ki ga je izločil Luksemburžan Gilles Müller, 37. igralec sveta, s 6:4, 6:3. Zato pa se je v osmino finala prebila branilka naslova Serena Williams. Prva igralka sveta je v 2. krogu z nekaj težavami premagala Francozinjo Alize Cornet s 7:6 (5), 6:2. Williamsova se bo za vstopnico v četrtfinale pomerila z Ukrajinko Jelino Svitolino, ki je bila v treh nizih boljša od Britanke Heather Watson.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.